Vyprážané bravčové rezne
Vyprážané bravčové rezne

Bravčové rezne so zemiakovou kašou

civavasissi - fotkacivavasissi, 22. októbra 2020

Rezne aj kašu som robila už včera, ale nemala som čas pridať recept, preto až dnes. Nedeľný obed cez týždeň, mali sme chuť na Zobraziť celý popisRezne aj kašu som robila už včera, ale nemala som čas pridať recept, preto až dnes. Nedeľný obed cez týždeň, mali sme chuť na rezne. Ja mám rada s kvašákmi, ale hodí sa aj čalamáda, kompót či paradajkový šalát s cibuľou.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Rezne:
1,5 kg (alebo krkovička)
7 ks
1 šálka
podľa potreby
 (alebo masť)
Kaša:
2 kg
250 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Mäso som nakrájala na rezne a vyklepala. Mala som karé aj krkovičku. Mäso nesolím, pustilo by šťavu a bolo by suché. Solím až vajíčka v trojobale.

    Bravčové rezne so zemiakovou kašou - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som obalila v trojobale (postupne v múke, rozšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke). Dala som variť zemiaky do osolenej vody.

    Bravčové rezne so zemiakovou kašou - obrázok 2
  3. 3

    Rozohriala som olej v panvici a vypražila som rezne. Mne nevadia ani zohrievané, priateľovi chutia len čerstvé. Vyprážam ich odokryté.

    Bravčové rezne so zemiakovou kašou - obrázok 3
  4. 4

    Veci na kašu:

    Bravčové rezne so zemiakovou kašou - obrázok 4
  5. 5

    Do kaše dávam maslo aj mlieko rovno z chladničky alebo izbovej teploty, nie horúce. Najprv dávam maslo, potom mlieko a tých 500 ml nie je definitívnych, prilievam podľa potreby. Každý má rád inú konzistenciu kaše. Hotová kaša:

    Bravčové rezne so zemiakovou kašou - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené mäso som dala na tanier.

    Bravčové rezne so zemiakovou kašou - obrázok 6
  7. 7

    A nakoniec dobrú chuť ?

    Bravčové rezne so zemiakovou kašou - obrázok 7

Diskusia k receptu

civavasissi
@mirop (23.10.2020 06:15)

Určite áno, no nie som jediná, kto tu má recept na rezeň a kašu, takisto všetci poznáme recept napríklad na guláš, rôzne polievky či tvarohové šišky a nikto sa nad tým nepozastavuje... pridala som recept ako inšpiráciu a aj pre začiatočníkov. Nie všetci sa narodili s varechou v jednej ruke a receptom na wellington v druhej, sú ľudia, čo takéto jednoduché recepty aj s fotopostupom ocenia.
zolik
@civavasissi (23.10.2020 17:30)
Nechcem sa ti miesat do receptu, len nerozumiem tomu preco pridavas recept pre 12 ludi, ked varis len pre dvoch.
civavasissi
@zolik (23.10.2020 18:10) varím pre 4 dospelých ľudí a väčšinou na dva dni. Počet porcii je individuálny, niekto si dá dva rezne, niekto len trochu kaše... dúfam, že už si lepšie porozumel 😉

emdy
Nechcem ti brať ilúzie ani nadšenie. V mäsiarskej brandži sa to nazýva "ošticovať" alebo v kuchárskej "KÚ" kuchynská úprava. To znamená odstránenie povrchového tuku a blán. V prípade karé aj retiazky. A jedna rada na záver krkovičku je nutné posekať nožom do kríža, aby sa narušila štruktúra blán. Potom sa nekrčí. Klepanie nepomôže. Veľa zdaru prajem....
civavasissi
@emdy (25.10.2020 11:13)

ďakujem za komentár, čo sa týka narezania krkovičky, zabudla som na to, ale samozrejme je to tak lepšie, uznávam. Pri karé zásadne neodblaňujem, viac nám to tak chutí, aj keď viem, že sa to tak zvykne robiť.