Silný miešaný vývar fotorecept
Foto: civavasissi
Všade počúvam ódy na vývar z viacerých druhov mäsa, tak som dnes skúsila. Skutočne je chutný, doteraz som robila iba čisto slepačí, hovädzí...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si mäso. Mala som kosť z karé, drobky z dvoch kačíc a pridala som ešte dve kuracie stehná, lebo druhý chod bude rizoto, recept pridám zvlášť.
-
2
Koreňovú zeleninu som očistila a dala do misky, zemiak som ošúpala, cibuľu, cesnak, paradajku a papriky som len umyla, pór som vybrala z mrazničky. Petržlenovú vňať aj ligurček som len umyla. Keď mám, dávam aj pár kelových či kapustových listov.
-
3
Do veľkého hrnca som striedavo ukladala mäso a zeleninu s vňaťou a ligurčekom, zaliala vodou, pridala soľ a dala na najmenší plameň variť.
-
4
Pravidelne som zbierala vytvorenú penu, keď sa už prestávala tvoriť asi po hodine varenia od bodu varu, pridala som celé čierne aj nové korenie a nechala som ďalej variť.
-
5
Po 4 hodinách bol vývar hotový. Vypla som oheň, vybrala som zvlášť mäso aj zeleninu a vývar som precedila.
-
6
Mäso som obrala od kostí, krky som nechala vcelku, zeleninu som pokrájala na malé kúsky, zaliala vývarom a pridala mrazenú zelerovú vňať.
-
7
Uvarila som rezance, tentokrát z obchodu a polievka je na stole...
Diskusia k receptu