Hubové rizoto
Hubové rizoto

Hubové rizoto s parmezánom

Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 23. októbra 2020
Hubové rizoto s parmezánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
2 ks
200 ml
podľa chuti (zmes)
3 PL
podľa chuti strúhaný
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme arborio ryžu a opražíme. Pridáme soľ, korenie a prilejeme víno. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby bol 1 cm nad ryžou a varíme domäkka.

  2. 2

    V panvičke orestujeme na oleji nakrájanú šalotku. Po orestovaní pridáme pokrájané huby a opečieme. Prilejeme vodu a povaríme. Po uvarení pridáme hotovú ryžu.

  3. 3

    Na záver dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou a primiešame studené maslo a strúhaný parmezán.

Diskusia k receptu