Nepečený čokoládový dezert
Nepečený čokoládový dezert

Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár spoločnosti Metro Slovakia, 25. októbra 2020
Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

50 g (70 %)
500 ml (1,5 %)
80 g
1 ks
60 g (alebo podľa potreby)
40 g
50 g
100 g
15 g mletý
 (na dosladenie omáčky)
štipka
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, krupicovým cukrom, zrnkami z vanilkového struku a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupicu a miešame 2 minúty. Vznikne hustá kaša. Za občasného miešania ju schladíme, tak aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše.

  2. 2

    Pripravíme silikónovú formu na muffiny, na ktorej dno rozložíme detské piškóty. Pripravenú hmotu nastriekame do formy pomocou cukrárenského vrecka. Vrch dezertu môžeme dozdobiť kúskami čokolády a necháme v chladničke stuhnúť.

  3. 3

    Podávame s jogurtovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že tučný tvaroh v miske zmiešame s jogurtom, so zrnkami vanilky, s mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.

  4. 4

    Tip: Ak ostane hotové flameri alebo ochutená čokoládová krupicová kaša, tak ich môžeme jednoducho dať do mrazničky, vybrať podľa potreby a konzumovať zmrznuté ako parfait. Je to úžasný svieži dezert! Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť flameri aj z bielej čokolády.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky, Pudingy, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre