Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár spoločnosti Metro Slovakia, 25. októbra 2020

Foto: Dušan Křístek
porcie
príprava
Suroviny
| 50 g (70 %) |
|
| 500 ml (1,5 %) |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 60 g (alebo podľa potreby) |
|
| 40 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 15 g mletý |
|
| (na dosladenie omáčky) |
|
| štipka |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, krupicovým cukrom, zrnkami z vanilkového struku a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupicu a miešame 2 minúty. Vznikne hustá kaša. Za občasného miešania ju schladíme, tak aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše.
- 2
Pripravíme silikónovú formu na muffiny, na ktorej dno rozložíme detské piškóty. Pripravenú hmotu nastriekame do formy pomocou cukrárenského vrecka. Vrch dezertu môžeme dozdobiť kúskami čokolády a necháme v chladničke stuhnúť.
- 3
Podávame s jogurtovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že tučný tvaroh v miske zmiešame s jogurtom, so zrnkami vanilky, s mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.
- 4
Tip: Ak ostane hotové flameri alebo ochutená čokoládová krupicová kaša, tak ich môžeme jednoducho dať do mrazničky, vybrať podľa potreby a konzumovať zmrznuté ako parfait. Je to úžasný svieži dezert! Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť flameri aj z bielej čokolády.
Tiež čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu