Chutné a jednoduché tagliatelle s paprikovou omáčkou
Foto: sarina
Nedávno som sa zúčastnila na jednej veselej a krásnej svadbe, kde samozrejme podávali aj výborne jedlo. Keďže som vegetariánka, dostala som špeciálne menu, ktorého Zobraziť celý popisNedávno som sa zúčastnila na jednej veselej a krásnej svadbe, kde samozrejme podávali aj výborne jedlo. Keďže som vegetariánka, dostala som špeciálne menu, ktorého súčasťou boli fantastické paprikové cestoviny. Od chvíle ochutnania som na ne nemohla prestať myslieť. A preto som sa pokúsila vytvoriť podobnú dobrotu aj v mojej kuchyni. Podarilo sa a chutia ešte lepšie!
porcie
príprava
Postup
-
1
V prvom rade si predhrejeme rúru na 200 °C. Papriku očistíme a nakrájame pozdĺžne približne na štvrtiny a ešte na polovicu. Uložíme na menší pekáč, pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľu, ktorej vrstvy od seba pooddeľujeme a ošúpané strúčiky cesnaku vcelku. Polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme a dáme piecť asi na 15 minút.
- 2
Medzitým si dáme variť tagliatelle podľa bežného postupu. Cestoviny po uvarení necedíme, necháme ich v hrnci s vodou.
- 3
Keď je zelenina upečená, vložíme ju do mixéra, pridáme ricottu a mixujeme do hladka.
- 4
Omáčku nalejeme na panvicu a zohrievame, pričom priamo z vody pridávame cestoviny. Zamiešame a máme hotovo. Môžeme posypať strúhaným syrom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu