Špenátový prívarok
Špenátový prívarok

Špenátový prívarok

sarahh - bez fotkysarahh, 22. októbra 2020
Špenátový prívarok
Foto: sarahh

Suroviny

450 g mrazený
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
1 ks
180 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme trochu oleja, pridáme cesnak a cibuľu zľahka opekáme do sklovita. Pridáme mrazený špenát. Podlejeme iba trochou vody a dusíme kým sa špenát nerozpustí (musí to byť kašovitá zmes). Pridáme trocha korenia a soli podľa chuti, zamiešame, pridáme smotanu na šľahanie, v ktorej sme rozmiešali trocha múky na zahustenie.

  2. 2

    Podávame so zemiakovou kašou a vajcom uvareným na tvrdo.

Diskusia k receptu

cesminaz
Občas zvyknem aj ja spraviť takto na slovenský spôsob špenát. Raz za čas mi ho doma zjedia :-)
1x sarahh
xpotvorkax
Nikdy som cesnak do špenátu nedávala, ale mala som starší špenát v mraziaku, tak som to vyskúšala a chuti to super.


lucia2011
Super recept, ja ešte pridám kl cukor a po odstavení ochutím citrónom 😋
kryrstn
Dnes som robila prvý krát ale pridala som opraženú slaninku a na miesto uvareného vajíčka som dala volské oko .. výborný recept
kryrstn
@terinka55 (23.10.2020 12:47)
Dnes robila prvý krát podľa tohto receptu ak by vám to neprekážalo ako to robíte vy ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia