Špenátový prívarok
Špenátový prívarok

Špenátový prívarok

sarahh - bez fotkysarahh, 22. októbra 2020
Špenátový prívarok
Foto: sarahh

Suroviny

450 g mrazený
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
1 ks
180 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme trochu oleja, pridáme cesnak a cibuľu zľahka opekáme do sklovita. Pridáme mrazený špenát. Podlejeme iba trochou vody a dusíme kým sa špenát nerozpustí (musí to byť kašovitá zmes). Pridáme trocha korenia a soli podľa chuti, zamiešame, pridáme smotanu na šľahanie, v ktorej sme rozmiešali trocha múky na zahustenie.

  2. 2

    Podávame so zemiakovou kašou a vajcom uvareným na tvrdo.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Aj my máme radi. Robím trošku ináč, ale každý podľa seba. Pochutila by som si.
1x sarahh
Občas zvyknem aj ja spraviť takto na slovenský spôsob špenát. Raz za čas mi ho doma zjedia :-)
1x sarahh