Perníkový koláčik
Tento perníkový koláčik je veľmi ľahučký, šťavnatý, voňavý a je vhodný ku kávičke :-) Piekla...
Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami
Tieto rezy poznáme s marhuľami alebo broskyňami. Ja som piekla s karamelizovanymi jablkami. Je čas...
Gaštanové muffiny s famóznou kávovou penou
Chutné mafinky pre milovníkov gaštanového pyré, nič výnimočné, ale tá pena stojí za skúšku, ...
Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš je výborný, ja som ešte pridala 1 mrkvu, ...
Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na...
Čokoládovo-orechová roláda pani Čadovej
S touto roládou ma duševne spájajú nostalgické spomienky na dve návštevy úhľadnej obce Božice u Znojma na Slovácku....
Cícerová polievka podľa Leony Novoberdaliu
Krásna, múdra a športovo založená Miss Slovensko Leona Novoberdaliu, nám predviedla, že sa vie...
Citrónovo-makový koláč
Jeden z naj koláčov. U nás vyhral miestnu súťaž. Kam príde (teda všade, kam ho prinesiem), zožne slávu....
Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....
Bezlepkové stočené pudingáče
Stočené pudingáče sú výborné a vyzerajú veľmi pekne, sú vhodné na každú oslavu.
Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...
Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom)
Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel...
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...
Paradajková polievka na taliansky spôsob
Nie je uvarená tak bleskurýchlo ako z paradajkového pretlaku, ale kto nemá rád nasladlú chuť tejto...
Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....
Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...
Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....
Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom
Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...
Príloha do polievok – sedlina Naďky z Moravy
Vždy rád navštevujem Moravu. V spomienkach, ale hlavne fyzicky. Žije tam „kopec“ mojich sesterníc...
Čučoriedkovo-ananásové mojito
A aj keď by mnohí mohli namietať, že mojito je mojito a nepatria doň ananás, ani čučoriedky, hlboko sa mýlite. Kombinácia čučoriedok, ananásu a Tuzemského špeciálu RIAVA HAFIRA, ktorý má naozaj intenzívnu čučoriedkovú chuť, je osviežujúco prekvapivá....
Nepečený zákusok s lieskovo-orieškovým a jahodovým krémom
Recept je od mojej obľúbenej food blogerky @artrawpaulina, ingrediencie nie sú najlacnejšie ale je to jeden...
Tekvicové halušky s tvarohom
Tekvicu nastrúhame, osolíme, postupne pridávame múku a vytvoríme hustejšie cesto. Cesto pretláčame pomocou sitka do...
Bezlepkový pizzový chlieb
Zo 100 ml teplej vody, 1 KL cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások, ktorý necháme...
Pečená mrkva
Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát....
Tvarohovo-syrové pagáče
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia a necháme ho pár minút vykvasiť...
Zelerová ostro-kyslá polievka
Rozmrazovali a čistili sme chladničku a bolo treba spotrebovať zeleninu, tak sme uvarili takúto dobrú polievku....
Dubáky na smotane
Jemná smotanová omáčka s dubákmi, ktorá poteší každého milovníka húb.
Smotanové trojuholníky bez kysnutia
Na dnešný deň výborná pochúťka, ktorá je vhodná na raňajky, desiatu, olovrant alebo deťom...
Kapustový závin so škoricou
Je sezóna hlávkovej kapusty, tak som upiekla maškrtu. Cesto som pripravila podľa receptu od @sovka62....
Tekvicovo-bryndzová nátierka
Zvýšilo mi pyré z hokkaido tekvice, tak som ho sfúzovala s bryndzou, ovoňala korením a...