Panna cotta
Panna cotta

Hrušková panna cotta s karamelom

Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 12. októbra 2021
Hrušková panna cotta s karamelom
Foto: Shutterstock.com
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 ml (30 %)
4-5 PL
1 ČL
4 plátky
 plátky
Karamelová omáčka:
200 g
80 g
120 ml
podľa chuti (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu, hruškové pyré a vanilkový cukor uvaríme, necháme zredukovať asi na 500 ml.

  2. 2

    Želatínu namočenú v studenej vode dobre vytlačíme a rozpustíme v teplej smotanovej tekutine. Nalejeme do formičiek a necháme vychladiť, najlepšie cez noc.

  3. 3

    Karamelová omáčka: Cukor pomaly roztopíme v hrnci na strednom plameni. Keď mierne zhnedne, primiešame maslo a miešame, kým sa cukor úplne neroztopí. Odložíme z ohňa a opatrne (prská!) vmiešame tekutú smotanu. Miešame dohladka. Môžeme primiešať soľ alebo vanilkový extrakt. Ak chceme, aby bola omáčka úplne hladká, precedíme ju ešte cez sitko. Množstvo, ktoré nespotrebujeme, môžeme dať do chladničky a pred servírovaním zohrejeme v mikrovlnnej rúre.

  4. 4

    Panna cottu vyklopíme z foriem, prelejeme karamelovou omáčkou a ozdobíme plátkami sušenej hrušky.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Varené

Diskusia k receptu