Medový koláč
Medový koláč

Najchutnejší kakaový medovník s ozdobami

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 7. októbra 2021

Na prípravu jednoduchý a veľmi chutný medovník.
Zdroj: https://youtu.be/5igkJRQFUf4

16
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
60 g
190 g
2 ks
160 g
220 g
1/2 ČL
1 ČL
10 g
100 g
30 g (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Mäkké maslo vyšľahať s cukrom a medom, pridať žĺtky a kyslú smotanu. Potom pridať suché suroviny (sódu bikarbónu, škoricu, kakao a múku) a dôkladne premiešať.

  2. 2

    Dve piškóty zlepiť džemom a vytvarovať guľky.

  3. 3

    Cesto dať do formy s rozmermi 20x20 cm. Poukladať piškótové guľky a zľahka ich vtlačiť do cesta. Piecť 35 minút pri 180 °C. Koláčik nechať vychladnúť.

  4. 4

    Koláč obrátiť spodom nahor a ozdobiť podľa želania.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/5igkJRQFUf4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia