Najchutnejší kakaový medovník s ozdobami
Foto: razomzastolom
Na prípravu jednoduchý a veľmi chutný medovník.
Zdroj: https://youtu.be/5igkJRQFUf4
16
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäkké maslo vyšľahať s cukrom a medom, pridať žĺtky a kyslú smotanu. Potom pridať suché suroviny (sódu bikarbónu, škoricu, kakao a múku) a dôkladne premiešať.
- 2
Dve piškóty zlepiť džemom a vytvarovať guľky.
- 3
Cesto dať do formy s rozmermi 20x20 cm. Poukladať piškótové guľky a zľahka ich vtlačiť do cesta. Piecť 35 minút pri 180 °C. Koláčik nechať vychladnúť.
- 4
Koláč obrátiť spodom nahor a ozdobiť podľa želania.
- 5
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/5igkJRQFUf4
Tiež medový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No tie gulky sa vytvaruju zlepenim piskot a potom sa vlozia do cesta.
Skuste si pozriet video a postup pripravy bude jasnejsi.
Ďakujem krásne za foto-odozvu. ?
Toto je najväčšie potešenie vidieť, že sa koláčik podaril a chutil. ?☕
Pekný víkend! ??