Pribináčiková torta s ovocím fotorecept
Foto: sonulienka
Po dlhšej dobe som piekla tortičku a tak si ju ukladám. Nie je to neviem čo, nie som ani pekár ani cukrár, ale pre Zobraziť celý popisPo dlhšej dobe som piekla tortičku a tak si ju ukladám. Nie je to neviem čo, nie som ani pekár ani cukrár, ale pre vlastnú potrebu si ako tak upečiem.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Na 3 korpusy: | |
6 PL |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
12 ks |
|
12 PL |
|
3 ČL |
|
Krém: | |
1000 g (vo vedierku) |
|
4 bal. (33 %) |
|
3 bal. (Creme Ole) |
|
4 bal. |
|
4 PL |
|
375 g (85 %) |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Ako som už písala v predchádzajúcich mojich receptoch, pri pečení torty nepečiem naraz jeden korpus (ktorý by som potom prerezala), ale ak chcem dva, tak si upečiem dva pláty. V tomto prípade som si upiekla 3 pláty. Každý bol - 4 ks vajcia, 4 PL cukru, 2 PL polohrubá múka, 2 PL hladká múka, 1 PL kakao a 1 ČL kypriaceho prášku. Vajcia rozdelím na bielky žĺtky. Bielky vyšľahám do tuha, pridám 4 PL kryštálového cukru, znovu vyšľahám do tuha. Keď sa bielková hmota leskne, pridám žĺtky, prešľahám no a na koniec postupne cez sitko pridávam zmes múky, kypriaceho prášku a kakaa. Zľahka premiešam a vylejem do okrúhlej formy, na ktorej dno som dala papier na pečenie. Piekla som vo forme s priemerom 28 cm. Pečiem v predhriatej rúre na 190 stupňov 15-20 minút. Ale tu si už každá musíte sledovať svoju rúru. Tu je na ukážku 1 upečený korpus.
-
3
Keď som si dopiekla všetky tri korpusy, nechala som ich vychladnúť a zatiaľ som si urobila krém na naplnenie. 500 g jemného tvarohu (najlepšie sa mi osvedčil z Lidla vo vedierku) som rozmiešala s 2 PL práškového cukru, 2 vanilkovými cukrami a 2 balíčky pudingu bez varenia. Smotanu som si dala zatiaľ na 10 minút do mrazničky pokiaľ som vyšľahala tvaroh. Potom som do tuha vyšľahala 500 ml smotany a pridávala po troche tvarohový krém. Poriadne do hladka šľahala. 250 g čokolády (85 %) som vo vodnom kúpeli rozpustila a nechala mierne vychladnúť. Odobrala som asi 3-4 PL krému a pridala do rozpustenej čokolády, dobre vymiešala a pridala do krému. Prešľahala a krém bol hotový. Nie je dobré pridávať čokoládu do krému. A tu je krém hotový.
-
4
No a tu už mám tortičku naplnenú.
-
5
Následne som si urobila ďalší krém na potiahnutie torty. Je presne taký istý ako na naplnenie, len bez čokolády. Čiže vyšľahala som 500 g tvaroh, 2 PL cukor, 2 bal. vanilkový cukor, 1 puding bez varenia a pridala vychladnutú a do tuha vyšľahanú šľahačku. To som už nefotila, len potiahnutú tortu.
-
6
Tortu som nechala na noc v chladničke a len dnes som ju ozdobila ovocím. Tiež som si rozpustila čokoládu a poukladala ovocie. Len nie je to to pravé orechové ale čo už iná nebude.
-
7
Pohľad z hora.
Prajem pekný deň.
tak to som rada je to veľmi jednoduché no ale ja nie som veľmi na zdobenie. Inak krém chutí veľmi dobre.
teší ma, Pavlínka že sa Ti moje recepty páčia, aj som piekla ale nestihla som dať sem recept teraz som si už našla čas. Polepším sa ak budem niečo robiť pridám.
Áno, presne tak, vyzerá že by sa mala vydariť. Máš ju krásnu, plnú chutného ovocia. Určite pridávaj recepty, sú skvelé. Ďakujem ?
srdečne ďakujem potešila si ma.
Srdečne Ti ďakujem, aj som piekla aj som fotila ale nejak mi nevyšiel čas sem všetko dať. Budem sa snažiť polepšiť.
Si zlata srdečne Ti ďakujem, vždy ma vieš povzbudiť a potešiť. Srdečne pozdravujem a tiež prajem veľa, veľa zdravíčka.
Srdečne ďakujem.
Srdečne ďakujem a pozdravujem.
Korpusy som piekla podľa tejto, ale krém mi veľmi nechutil, aj sa mi s ním veľmi zle pracovalo. Nevadí, spravila som tento: varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-vnucku-fotorecept/709...
Pridala karamelizované ovocie v šťave.
Pozdravujem @sonulienka a prajem krásny deň ?
No paráda som rada, že sa Ti podarila máš ju krásnu a určite chutila. Čo sa týka krému zas čo som im robila im práve ten chutil. Sto ľudí sto chutí, hlavné je že chutí tomu pre koho to robíme. Pozdravujem Ťa a teší ma, že som trochu pomohla aj mojim receptom a ten krém čo si robila je tiež výborný.
A aká je konzistencia korpusov? Vláčne nadýchané alebo skôr hutnejšie? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Tuto tortu ked som spravila tak si ju nikto nevedel vynachlalit, ze lepsiu nejedli (a to si vzdy objednavame drahe krasne torty). Vsetci si pytali pridavat co je tiez nezvyk u nas (dokonca aj babka).
Jemne som si recept upravila tak ze som uplne vynechala kakao, takze bola cela biela a pridala som ovocie aj do plnky - konkretne cucoriedky a na vrch som dala iba cucoriedky s cerstvymi malinami z tesca. Tie maliny mali obrovsky uspech, takze nabuduce cucoriedky dam iba do plnky a na vrch len maliny.
Super bolo aj to ze sa robili korpusy na tri x lebo prvy sa mi nepodaril 😁 vmiesavala som muku neopatrne a potom cesto nebolo dostatocne nadychane ale splaslo.