Tvarohová torta
Tvarohová torta

Pribináčiková torta s ovocím fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, Banská Bystrica, 9. októbra 2021

Po dlhšej dobe som piekla tortičku a tak si ju ukladám. Nie je to neviem čo, nie som ani pekár ani cukrár, ale pre vlastnú potrebu si ako tak upečiem.

30 minút
príprava
3x 15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Na 3 korpusy:
6 PL
6 PL
3 PL
12 ks
12 PL
3 ČL
Krém:
1000 g (vo vedierku)
4 bal. (33 %)
3 bal. (Creme Ole)
4 bal.
4 PL
375 g (85 %)
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako som už písala v predchádzajúcich mojich receptoch, pri pečení torty nepečiem naraz jeden korpus (ktorý by som potom prerezala), ale ak chcem dva, tak si upečiem dva pláty. V tomto prípade som si upiekla 3 pláty. Každý bol - 4 ks vajcia, 4 PL cukru, 2 PL polohrubá múka, 2 PL hladká múka, 1 PL kakao a 1 ČL kypriaceho prášku. Vajcia rozdelím na bielky žĺtky. Bielky vyšľahám do tuha, pridám 4 PL kryštálového cukru, znovu vyšľahám do tuha. Keď sa bielková hmota leskne, pridám žĺtky, prešľahám no a na koniec postupne cez sitko pridávam zmes múky, kypriaceho prášku a kakaa. Zľahka premiešam a vylejem do okrúhlej formy, na ktorej dno som dala papier na pečenie. Piekla som vo forme s priemerom 28 cm. Pečiem v predhriatej rúre na 190 stupňov 15-20 minút. Ale tu si už každá musíte sledovať svoju rúru. Tu je na ukážku 1 upečený korpus.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď som si dopiekla všetky tri korpusy, nechala som ich vychladnúť a zatiaľ som si urobila krém na naplnenie. 500 g jemného tvarohu (najlepšie sa mi osvedčil z Lidla vo vedierku) som rozmiešala s 2 PL práškového cukru, 2 vanilkovými cukrami a 2 balíčky pudingu bez varenia. Smotanu som si dala zatiaľ na 10 minút do mrazničky pokiaľ som vyšľahala tvaroh. Potom som do tuha vyšľahala 500 ml smotany a pridávala po troche tvarohový krém. Poriadne do hladka šľahala. 250 g čokolády (85 %) som vo vodnom kúpeli rozpustila a nechala mierne vychladnúť. Odobrala som asi 3-4 PL krému a pridala do rozpustenej čokolády, dobre vymiešala a pridala do krému. Prešľahala a krém bol hotový. Nie je dobré pridávať čokoládu do krému. A tu je krém hotový.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a tu už mám tortičku naplnenú.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne som si urobila ďalší krém na potiahnutie torty. Je presne taký istý ako na naplnenie, len bez čokolády. Čiže vyšľahala som 500 g tvaroh, 2 PL cukor, 2 bal. vanilkový cukor, 1 puding bez varenia a pridala vychladnutú a do tuha vyšľahanú šľahačku. To som už nefotila, len potiahnutú tortu.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortu som nechala na noc v chladničke a len dnes som ju ozdobila ovocím. Tiež som si rozpustila čokoládu a poukladala ovocie. Len nie je to to pravé orechové ale čo už iná nebude.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pohľad z hora.

    Pribináčiková torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

sonulienka
@pavlinkaab (9.10.2021 14:52)

teší ma, Pavlínka že sa Ti moje recepty páčia, aj som piekla ale nestihla som dať sem recept teraz som si už našla čas. Polepším sa ak budem niečo robiť pridám.
haji
Krásná práce, povedený receptík, torta plná chutí, ovoce a k tomu aj fotogenická! Jsi šikulka, milá @sonulienka ! Já mít tak šikovné ruky, tak se s nikým nebavím. Na dálku letí pozdravení a přání pevného zdraví!
sonulienka
@haji (9.10.2021 21:32)

Si zlata srdečne Ti ďakujem, vždy ma vieš povzbudiť a potešiť. Srdečne pozdravujem a tiež prajem veľa, veľa zdravíčka.
olinecka
Jej tak toto je nádherná tortička plná krému, ktorý neublíži a to ovocie, nadheraaaa. Krásna práca bez žiadnej vytky u mňa máš 10*.
sonulienka
@violeta (19.10.2021 15:36)

No paráda som rada, že sa Ti podarila máš ju krásnu a určite chutila. Čo sa týka krému zas čo som im robila im práve ten chutil. Sto ľudí sto chutí, hlavné je že chutí tomu pre koho to robíme. Pozdravujem Ťa a teší ma, že som trochu pomohla aj mojim receptom a ten krém čo si robila je tiež výborný.