Fantastický mrveničkový koláč s jablkami
Foto: frommykitchendotcom
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
1 ks |
|
230 g (margarín) |
|
4 PL mleté |
|
300 ml (alebo podľa chuti) |
|
2 ks nastrúhané |
|
|
|
1 dl (pomarančový, broskyňový…) |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva V druhej miske spolu mixérom vymiešame kryštálový a vanilínový cukor, vajce a zmäknuté maslo. K tomu teraz pridáme polovicu múky a miešame chvíľku pri nižších otáčkach.
- 2
Vypneme mixér a dodáme zvyšok múky, ktorú môžeme spracovať rukami, aby sme dostali menšie hrudky (mrveničku), alebo pokračovať mixérom na veľmi nízkych otáčkach (ja som miešala mixérom). Vznikne nám mrveničkové cesto.
- 3
Pripravíme si plech 30x20 cm vystlaný papierom na pečenie. Trochu viac ako polovicu cesta vysypeme na plech a utľapkáme ho dlaňami. Na cesto rovnomerne natrieme džem (dala som 3 dl fľašu domáceho marhuľového). Ak je džem hustý, zohrejte ho, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- 4
Na džem dáme nastrúhané jablká. Posypeme škoricou podľa chuti, poprípade škoricovým cukrom (môžete použiť aj hrušky, alebo iné ovocie).
- 5
Do zvyšku cesta pridáme mleté orechy a rovnomerne nasypeme na jablkovú vrstvu. Na záver koláč pomocou lyžice polejeme džúsom. Ja som mala pomarančový. Dáme piecť na 180 °C a pečieme kým nechytí zlatistú farbu. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
- 6
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu