Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Brownies s lieskovcami

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 8. októbra 2021
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
4 ks
240 g
2 bal.
150 g
 štipka
150 g (opražené, nasekané)




Postup

  1. 1

    Maslo spolu s čokoládou roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Vajcia vymiešame mixérom spolu s kryštálovým, vanilínovým cukrom a štipkou soli, kým nedostaneme svetložltú penistú hmotu (2-3 minúty).

  3. 3

    K vajciam pridáme vychladnutú čokoládu a opäť dobre vymiešame Nakoniec pridáme preosiatu múku a varechou ju vpracujeme do cesta.

  4. 4

    Pripravíme si plech 20x30 a vyložíme ho papierom za pečenie. Na papier rovnomerne nasypeme nasekané opražené lieskovce.

  5. 5

    Na lieskovce opatrne nalejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 25-30 min. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a až potom ho krájame.

  6. 6

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

evanaaa
Tá chuť musí byť úžasná, páči sa mi, že tie oriešky sú vopred upražené, hneď sú lepšie. Tento koláčik by som si rada dala, dobre vyzerá a iste aj výborne chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia