
Škoricové klbká
Máte radi škoricu? Potom vyskúšajte toto vianočné drobné pečivo. Určite vám zachutí.

Koláčiky s orechovým snehom
Predvianočný čas je u nás rozvoňaný. Čím? Predsa vianočným pečivom. Bez neho Vianoce byť nemôžu....

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...

Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...

Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....

Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

Hubová polievka
Keď rastú, tak je to fajn. Pochutnáme si na nich v akejkoľvek podobe. Že...

Filé s cibuľou
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna...

Fazuľka s vajíčkami
Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.

Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....

Petržlenové cestoviny
Cestoviny a rôzne pesto k tomu, to je vcelku obľúbená kombinácia. Ale čo tak staviť...

Omeleta s brokolicovou náplňou
Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?

Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....

Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie...

Slaný pórový koláč
Slané koláče sú výbornou alternatívou klasických chodov. Sú rýchlo pripravené a spestria jedálniček.

Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

Nepečený jablkový koláč
Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch....

Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

Pečené jahňacie stehno
Niet lepšieho mäsa ako mladá jahňacinka. A ak je tá jahňacinka nie z obchodu, ale...

Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...

Jogurtový pohár s ľanovými semienkami
Ľanové semienka nemusia byť postrachom v kuchyni. Dajú sa využiť tak, že aj ich odporcovia...

Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

Dobrá roláda
Túto nepečenú roládu s názvom "Dobrá roláda" si pamätám odmala. Robila ju moja babička, potom mamka a ako deti sme ju milovali....

Jablkový koláč s hrozienkami a škoricou
Jablká sú veľmi vďačným ovocím na koláče. A ak ich príprava nie je náročná na čas,...

Pohánka s hubami a rukolou
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných...

Mäsové guľky v kurkumovej omáčke
Kurkuma je veľmi zdravé korenie. Väčšinou sa používa mletá, ale výborne sa do kuchyne hodí...

Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Pohánkový šalát so zeleninou
Pohánku pripravujeme na rôzne spôsoby. Pri každom použití ale platí jedna zásada: pohánku nikdy nevaríme....

Univerzálny chlieb
Na pečenie chlebíka doma nemusíte mať domácu pekáreň, dobrý chlieb sa dá upiecť aj v rúre....