Zapekaná fazuľka
Zapekaná fazuľka

Zapečené fazuľky so strúhankou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 19. mája 2025
Zapečené fazuľky so strúhankou (fotorecept)
Foto: tejaja

Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie. Tento recept, už ani nepamätám, Zobraziť celý popisKeďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie. Tento recept, už ani nepamätám, odkiaľ ho mám, je na prvý pohľad zvláštny, ale veľmi dobrý.

3-4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
30 g
3 ks
150 ml




Postup

  1. 1

    Fazuľku nakrájame na kúsky a v osolenej vode povaríme 10 minút.

  2. 2

    Na oleji krátko orestujeme strúhanku. Vmiešame do nej uvarené fazuľky.

    Zapečené fazuľky so strúhankou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vymasteného pekáčika dáme fazuľku.

    Zapečené fazuľky so strúhankou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozšľaháme vajíčka s kyslou smotanou a soľou a fazuľky zalejeme.

    Zapečené fazuľky so strúhankou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre na 180 °C, kým vajíčka nestuhnú.

    Zapečené fazuľky so strúhankou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakmi (nemusia byť) a zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

chemik
Nejlepší recept na fazolky (dlouhé, zelené, bezvousé, blanšírované) je zabalit ve svazku do anglické slaniny, opéct na pánvi a dát jako jedinou přílohu k rumpsteaku s názvem Churchill.
tejaja
@chemik (19.5.2025 19:07)

Ako prílohu mám najradšej také fazuľky ako píšete, dlouhé, zelené, bezvousé, blanšírované, ale krátko opečené na masle s prelisovaným cesnakom. :))) aaaaaaans tento účel si sadím každý rok super fazuľku na záhrade. :)
mijaita
@tejaja (21.5.2025 09:57)

...............krátko opečené na masle s prelisovaným cesnakom. ANOOOO!! Mam sice jen mrazene ale ano, vikend to jisti!! :-)
tejaja
@mijaita (22.5.2025 21:24)

Nevadí, že mrazené, ja cez zimu tiež len mrazené používam. Nazberám si počas leta do zásoby a mrazím. :)