Zapečené fazuľky so strúhankou fotorecept
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie. Tento recept, už ani nepamätám, Zobraziť celý popisKeďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie. Tento recept, už ani nepamätám, odkiaľ ho mám, je na prvý pohľad zvláštny, ale veľmi dobrý.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Fazuľku nakrájame na kúsky a v osolenej vode povaríme 10 minút.
- 2
Na oleji krátko orestujeme strúhanku. Vmiešame do nej uvarené fazuľky.
- 3
Do vymasteného pekáčika dáme fazuľku.
- 4
Rozšľaháme vajíčka s kyslou smotanou a soľou a fazuľky zalejeme.
- 5
Pečieme v rúre na 180 °C, kým vajíčka nestuhnú.
- 6
Podávame so zemiakmi (nemusia byť) a zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Tiež fazuľka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako prílohu mám najradšej také fazuľky ako píšete, dlouhé, zelené, bezvousé, blanšírované, ale krátko opečené na masle s prelisovaným cesnakom. :))) aaaaaaans tento účel si sadím každý rok super fazuľku na záhrade. :)
Také mi to chutná i podle vás, ale rumpsteak se zasadit nedá....
...............krátko opečené na masle s prelisovaným cesnakom. ANOOOO!! Mam sice jen mrazene ale ano, vikend to jisti!! :-)
Nevadí, že mrazené, ja cez zimu tiež len mrazené používam. Nazberám si počas leta do zásoby a mrazím. :)