tejaja nemá fotku

@tejaja

Moje recepty

Pridaj recept


prazdny

Raffaello guľky s lieskovcami

Dezerty

Toto je ďalší z receptov, ktorý sa dá použiť na poslednú chvíľu. Výsledok bude výborný....

prazdny

Nepečené orechové rezy

Dezerty

Aj na poslednú chvíľu sa dá pripraviť chutné vianočné pečivo, ktoré ale nemusí byť vyložene vianočným....

prazdny

Vianočné makové koláčiky

Dezerty

Mak v koláčoch a drobnom pečive je veľmi príjemnou surovinou. Tieto koláčiky robíme každoročne, tešia...

prazdny

Placičky „Dokonalost sama“

Dezerty

Keď sa tento recept objavil asi pred 30 rokmi v časopise Vlasta, okamžite ma upútal svojím názvom. Urobíme a uvidíme, či sú ozaj dokonalé....

prazdny

Rýchly jablkový závin z kysnutého cesta

Koláče

Tento závin je síce z kysnutého cesta, ale nakoľko ani kvások, ani cesto sa nenecháva kysnúť, je veľmi rýchlo hotový....

prazdny

Orechové taštičky

Dezerty

Orechové taštičky sú vianočné pečivo, ktoré má tú výhodu, že ho môžeme upiecť s veľkým predstihom, aj dva týždne pred Vianocami, keď ešte nie je taký nával práce....

prazdny

Fazuľková polievka nakyslo

Bezmäsité jedlá

U nás na Šariši sa varili dva druhy fazuľkovej polievky. Jedna na cibuľke s mletou červenou...

prazdny

Pečená brokolica so zálievkou z tofu

Bezmäsité jedlá

Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...

prazdny

Zapečené pšeno s jablkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

prazdny

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

prazdny

Šarišský sladký kapustový závin

Koláče

Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Kačica so sušeným ovocím

Hlavné jedlá

Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....

prazdny

Mrkvovo-cviklový šalát

Bezmäsité jedlá

Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...

prazdny

Treska s hubami shimeji

Bezmäsité jedlá

Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

prazdny

Paradajková polievka s cícerom

Bezmäsité jedlá

Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....

prazdny

Tvarohovo-kalerábová nátierka

Bezmäsité jedlá

Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...

prazdny

Zemiaková zmes z Verony

Bezmäsité jedlá

A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...

prazdny

Pšenično-ražný chlieb

Chlieb

Doma upečenému chlebu sa ten zo supermarketu nevyrovná....

prazdny

Strapaté zemiakovo-brokolicové placky

Hlavné jedlá

Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...

prazdny

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou

Večera

Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

prazdny

Šalát z koreňovej zeleniny

Bezmäsité jedlá

Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

prazdny

Vajíčkové fašírky

Bezmäsité jedlá

Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....

prazdny

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

prazdny

Pšenično-ražný chlieb so sušenými hubami

Chlieb

Recept na tento chlebík som dostala od svojej kamarátky Airan, rodilej Bulharky, už pred rokmi....

prazdny

Oko zo špagetovej tekvice

Bezmäsité jedlá

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

prazdny

Brokolicovo-krupičkové guľôčky

Hlavné jedlá

Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

prazdny

Krupoto s cviklou

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

prazdny

Brownies z cvikly

Koláče

Cvikla je veľmi zdravá zelenina, ktorá sa dá použiť nielen na chutné jedlá, ale aj...

prazdny

Jablkovo-mrkvové muffiny

Dezerty

Rýchly a šikovný spôsob, ako spotrebovať jablká krásou príliš neoplývajúce alebo padané. Muffiny sú rýchlo...

prazdny

Palacinková torta s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...

prazdny

Kačka pečená na jablkách

Hlavné jedlá

Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

prazdny

Brokolicová pizza

Hlavné jedlá

Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...

prazdny

Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou

Bezmäsité jedlá

Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu...

prazdny

Kakaová roláda bez múky s krémom z mascarpone

Dezerty

Táto roláda je rýchlo hotová, nie je presladená a vďaka tomu, že neobsahuje múku, ...