
Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Pečený karfiol v paprikovej kruste
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto,...

Pohánkový pohár pre milovníkov zdravia
Pohánka môže byť nielen zdravá, ale zahnať aj našu chuť na sladké. V takejto podobe...

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Palacinky plnené jablkovou náplňou
Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.

Fazuľka s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Rýchly chlieb s medvedím cesnakom
Tento chlieb je vzhľadom k tomu, že cesto nepotrebuje kysnúť, skutočne rýchlo hotový....

Paradajkový šalát s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je sezónna záležitosť, ktorá dlho netrvá. Preto ho treba využiť, kým nezačne...

Cestoviny s detskou krupičkou
Krupicovú kašu pozná každý. Nezabudnuteľné jedlo nášho detstva....

Kuskus s kukuricou a hráškom
Jedlá z kuskusu sú veľmi rýchlo hotové. Ak niet času alebo nie je nič poruke, ...

Petržlenovo-medvedie pesto so slnečnicovými semienkami
Keď na jar začne rásť medvedí cesnak, nie je nič ľahšie ako si urobiť medvedie pesto....

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

Placky z ovsených vločiek ako tortilly
Chcete ísť na výlet alebo potrebujete niečo vhodné na rýchle občerstvenie a doma nemáte žiadne pečivo?...

Tekvicovo-batatová polievka
Krémová polievka nie každému vyhovuje. Ale tí, ktorí ju majú radi, si prídu na...

Koláč z bieleho maku s kakaovou polevou
Biely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam....

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Marinované kuracie prsia
Samotná príprava tohto jedla je veľmi rýchla. Vyžaduje ale 2-dňové marinovanie mäsa. Má to ale výhodu....

Závin plnený brokolicou
Zmena je život. Aj zmena v príprave jedál môže priniesť záujem o potraviny, ktoré niektorí ľudia veľmi radi nemajú....

Klobása v zemiakovom ceste
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na...

Zemiakové mrkvičky
Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte...

Sójový guláš so zeleninou
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok....

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou
Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok....

Ocot s cesnakom a bobkovým listom
Toto je super vychytávka. Takto pripravený ocot zjemní cesnakovú chuť a naopak, cesnak zlahodní ocot....

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...

Praženica s ovsenými vločkami
Ovsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé....

Vrstvený mäsový bochník
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník,...

Karfiolová roláda
Tento recept som robila síce prvý, ale určite nie posledný raz. Zaberie síce troška času, ale výsledok je vynikajúci....

Francúzske srdiečka
Tento recept doniesla dcéra z Francúzska pred cca 30 rokmi. Preto im hovoríme francúzske srdiečka....

Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...

Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko
Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári...