Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo fotorecept
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú prílohu k mäsu.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky. Pekáč vymastíme olejom a ružičky poukladáme k sebe.
-
2
Vajcia rozmiešame v jogurte spolu s mletou paprikou, korením, prelisovaným cesnakom a soľou. Zalejeme zeleninu a priamo v pekáči dobre premiešame, aby sa zelenina obalila,
-
3
Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
-
4
Podávame ako prílohu k mäsu, ale môžeme podávať aj samostatne so zeleninovým šalátom.
Brezľami.🤗
Čas si zvoľte podľa svojej rúry a chuti. Blanšírovať netreba, zelenina má ostať jemne
chrumkavá.
Vy si ten karfiol dáte suprovo, ja obyčajne polovicu z neho schrumem zasurova. 😀
Další shoda, syrový karfiol je moje nejoblíbenější zelenina, ještě před ředkvičkami a kedlubnou. Jen si dávám pozor odkud je - jednou jsem koupil u Vietnamců květák z Mosambiku a obával se co z něj vyleze, takže skončil na pařáku. U květáku se doporučuje koupel ve slané vodě, ale netrpělivost vyhrává.
Správne, vyhráva silnejší. :)))