Marhuľové guľky s mandľami
Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.
Nepečený malinový cheesecake v pohári
Chladivá tvarohová desiata plná ovocia je pre deti počas prázdnin ako stvorená.
Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....
Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....
Králik na víne a cesnaku
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...
Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....
Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi....
Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie....
Grilovaný syr halloumi s kuskusom
Na odľahčenie trávenia a pošteklenie gurmánskych buniek tu mám pre vás grilovaný halloumi syr s paradajkami a šalát s kuskusom....
Jahodová šarlota
Keď sa čerstvých jahôd najete dosýta, prichádza čas úžasných jahodových maškŕt.
Jahodová zmrzlina
Domáca jahodová zmrzlina je lahôdka, ktorej sa máločo vyrovná. V tomto prevedení má málo kalórií, veľa vápnika a bielkovín....
Slané slimáčiky podľa herečky Evy Pavlíkovej
Herečka Eva Pavlíková je veľkou fanúšičkou lístkového cesta a to aj na slano. Môžete pri ňom...
Karfiolové cesto na pizzu
Ak si strážite príjem sacharidov a dostali ste chuť na pizzu, toto môže byť dobrým riešením....
Sušené jahody
Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý...
Čerešňová galetka
Prvé čerešne, to je vždy jedna báseň. Najlepšie sú samotné, ale fantasticky chutia aj...
Klasický cheeseburger
Máme za sebou prvé teplé dni a aj keď sa striedajú s chladnejšími, blíži sa čas...
Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...
Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
Lekvárové taštičky z lístkového cesta sú klasika, keď však do nich dáte orechy, tak ako to robí herečka Eva Pavlíková, pozdvihnete ich o úroveň vyššie....
Grilované sardinky z Madeiry
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...
Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.