Chlebík so sušeným ovocím
mesačník Varecha, 9. septembra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Do cesta môžete zapracovať rôzne druhy sušeného ovocia, napríklad čučoriedky a višne. Výborný je potretý maslom, s plátkom tvrdého syra a troškou džemu. Zobraziť celý popisDo cesta môžete zapracovať rôzne druhy sušeného ovocia, napríklad čučoriedky a višne. Výborný je potretý maslom, s plátkom tvrdého syra a troškou džemu. Dokonalé sú z neho aj opečené toasty.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Droždie rozdrobíme do misky. Pridáme med a rozmiešame. Prilejeme 100 ml vlažnej vody, prisypeme 2 PL hladkej múky a rozmiešame. Necháme vzísť kvások.
- 2
Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme muškátový kvet, soľ a všetko premiešame. Potom vlejeme kvások, 500 ml vlažnej vody a vypracujeme vláčne cesto. Nakoniec zapracujeme sušené ovocie nakrájané na kúsky. Hotové cesto dáme do chladničky a necháme 10 hodín kysnúť.
- 3
Nakysnuté cesto vyberieme z chladničky, spracujeme a v teple necháme asi 2 hodiny kysnúť. Opäť spracujeme, vložíme do formy na chlieb a necháme 30 minút kysnúť. Po nakysnutí pečieme pri 180 °C asi 50 minút.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu