Cestoviny s brokolicovým pestom
mesačník Varecha, včera 14:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejeme dostatočné množstvo vody a privedieme ju do varu. Osolíme ju.
- 2
Medzitým na panvici nasucho opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Asi štvrtinu (10 g) nasekáme nahrubo a odložíme bokom na ozdobenie. Zvyšné opražené mandle vložíme do mixéra alebo kuchynského robota s nožmi.
- 3
Brokolicu očistíme a rozdelíme na malé ružičky. Strúčik cesnaku ošúpeme. Z polovice citróna nastrúhame kôru a potom vytlačíme šťavu. K mandliam v mixéri pridáme brokolicové ružičky, cesnak, citrónovú kôru a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Prilejeme olivový olej a prisypeme strúhaný parmezán. Krátko mixujeme, kým nevznikne hrubšie pesto.
- 4
Do vriacej osolenej vody vložíme cestoviny a uvaríme ich. Hotové cestoviny scedíme, pričom na dne hrnca ponecháme trochu tekutiny z varenia. K vývaru z cestovín pridáme brokolicové pesto a premiešame. Dochutíme soľou, korením a podľa potreby aj citrónovou šťavou.
- 5
V panvici rozpustíme maslo, pridáme šalviové listy a opečieme ich dozlatista a do chrumkava. Dávame pozor na spálenie, keď sa lístky šalvie začnú skrúcať a maslo peniť, hneď panvičku odstavíme.
- 6
Cestoviny s pestom rozdelíme na taniere, posypeme ich šalviovými listami a nasekanými mandľami. Porcie môžeme pokvapkať maslom, v ktorom sa šalvia opekala.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu