Vanilkový jogurt
Vanilkový jogurt

Vanilkový stečený jogurt s granolou, ovocím a medom

Kulinární studio MAFRA
Mesačník Varecha, dnes 07:00
Vanilkový stečený jogurt s granolou, ovocím a medom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Takto božsky nikdy nebudú chutiť raňajky, ak použijete len obyčajný jogurt.

4
porcie
25 (+ odkvapkanie) minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 ks
50 g (lieskové, vlašské, nepražené pistácie)
100 g
50 g
200 g
200 g
50 g



Postup

  1. 1

    Jogurt vyklopíme do misy. Vanilkový struk rozkrojíme a vyškrabeme z neho dužinu. Vmiešame ju do jogurtu a ten potom zabalíme do gázy, ktorú sme predtým trikrát preložili do tvaru štvorca. Bochníček jogurtu zabalený v gáze položíme na sitko a uložíme do chladničky, kde ho necháme odkvapkať do druhého dňa.

  2. 2

    Orechy nasekáme. Na suchú panvicu nasypeme ovsené vločky, kokosové lupienky a nasekané orechy, všetko spolu opražíme dozlatista. Pripravenú granolu necháme vychladnúť. Černice a čučoriedky preberieme, krátko opláchneme a necháme osušiť.

  3. 3

    Odkvapkaný vanilkový jogurt premiešame a rozdelíme do misiek. Pokvapkáme ho podľa chuti tekutým medom, pridáme granolu a čerstvé ovocie.

  4. 4

    Ak bude odkvapkaný syr priveľmi hustý, rozmiešame ho s lyžičkou tekutého medu na krémovejšiu konzistenciu, až potom rozdelíme do misiek. Granolu môžeme pripraviť z rôznych vločiek, napríklad z bezlepkových pohánkových. A pridať môžeme akékoľvek orechy, ktoré máme práve poruke. Výborné sú aj plátky mandlí. Pri restovaní môžeme prisypať aj ľanové alebo tekvicové semienka.

Diskusia k receptu