Paradajkový koláč s fazuľou, so salámou a syrom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. októbra 2025
mesačník Varecha, 17. októbra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 420 g |
|
| 1 ČL |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 120 ml |
|
| 1 PL |
|
| Náplň: | |
| 100 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 250 g farebné |
|
| 100 g |
|
| 100 g sterilizovaná |
|
| 100 g |
|
| 100 g (feta) |
|
Postup
-
1
Múku a soľ preosejeme do misy, pridáme tuk a zapracujeme ho vidličkou. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a pomaly prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na tenkú placku, prenesieme na plech s papierom na pečenie. Sterilizované paradajky necháme odkvapkať, premiešame s pretlačeným cesnakom a natrieme na cesto.
- 3
Farebné paradajky nakrájame na kolieska, špenát opláchneme a necháme odkvapkať, fazuľu scedíme. Na cesto naukladáme paradajky, špenát, fazuľu, salámu a posypeme rozdrobeným syrom.
- 4
Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút, kým nie je povrch zlatistý.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu