Jahňací burger
Jahňací burger

Burger z jahňacieho mäsa

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. septembra 2025
Burger z jahňacieho mäsa
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g mleté
2 ČL
1 ČL
2 ČL
1 ČL
4 strúčiky
1 ks
2 PL
2 PL
Tahini omáčka:
2 PL (sezámová pasta)
200 g
1/2 ČL
1 strúčik
1 PL
Na dokončenie:
4 ks
100 g
2 ks
1 ks
2 vetvičky



Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s koreninami a osolíme. Cesnak a cibuľu nasekáme na veľmi jemno a vmiešame do mäsa spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a mätou. Z pripravenej zmesi vytvarujeme malé burgery a necháme ich odpočinúť v chlade.

  2. 2

    Zmiešame ingrediencie na omáčku tahini. Listy šalátu natrháme na menšie kúsky, paradajky a uhorky nakrájame na kolieska.

  3. 3

    Na grile (alebo na grilovacej panvici) opečieme pripravené burgery. Potom na ňom krátko opečieme rozkrojené žemle reznou stranou nadol. Spodnú časť žemle ľahko potrieme tahini omáčkou a obložíme šalátom, paradajkou a uhorkou. Pridáme opečený burger, kúsok mäty a potrieme 1 ČL omáčky. Potom priklopíme druhou časťou opečenej žemle.

Diskusia k receptu