Burger z jahňacieho mäsa
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. septembra 2025
mesačník Varecha, 10. septembra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g mleté |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| Tahini omáčka: | |
| 2 PL (sezámová pasta) |
|
| 200 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 PL |
|
| Na dokončenie: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 vetvičky |
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s koreninami a osolíme. Cesnak a cibuľu nasekáme na veľmi jemno a vmiešame do mäsa spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a mätou. Z pripravenej zmesi vytvarujeme malé burgery a necháme ich odpočinúť v chlade.
- 2
Zmiešame ingrediencie na omáčku tahini. Listy šalátu natrháme na menšie kúsky, paradajky a uhorky nakrájame na kolieska.
- 3
Na grile (alebo na grilovacej panvici) opečieme pripravené burgery. Potom na ňom krátko opečieme rozkrojené žemle reznou stranou nadol. Spodnú časť žemle ľahko potrieme tahini omáčkou a obložíme šalátom, paradajkou a uhorkou. Pridáme opečený burger, kúsok mäty a potrieme 1 ČL omáčky. Potom priklopíme druhou časťou opečenej žemle.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu