Fazuľa s krúpami
Fazuľa s krúpami

Šolet podľa Marcela Ihnačáka

Marcel Ihnačák
šéfkuchár, 25. septembra 2025
Šolet podľa Marcela Ihnačáka
Foto: SK PR STRATEGIES

Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus alebo kačica a strukoviny.

2
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

150 g malá
100 g
250 g pečené
2 PL
1 ks
4 strúčiky



Postup

  1. 1

    Krúpy uvaríme zvlášť s bobkovým listom, rovnako aj fazuľu (deň predtým ju namočíme) uvaríme s bobkovým listom.

  2. 2

    Kačicu upečieme zvlášť. Osolíme ju a upečieme domäkka. Potom mäso oberieme.

  3. 3

    Na panvicu dáme kačaciu masť, rozohrejeme ju. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Krátko orestujeme do zlatohneda.

  4. 4

    Ďalej pridáme uvarené krúpy a fazuľu, premiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.

  5. 5

    Krátko orestujeme a pridáme nakrájané kačacie mäso a majorán. Premiešame a na záver môžeme použiť aj výpek z kačice.

  6. 6

    Hotové servírujeme s čerstvo nasekaným kôprom a kyslými uhorkami.

Diskusia k receptu