Šolet podľa Marcela Ihnačáka
šéfkuchár, 25. septembra 2025

Foto: SK PR STRATEGIES
Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus alebo kačica a strukoviny.
porcie
príprava
Postup
-
1
Krúpy uvaríme zvlášť s bobkovým listom, rovnako aj fazuľu (deň predtým ju namočíme) uvaríme s bobkovým listom.
- 2
Kačicu upečieme zvlášť. Osolíme ju a upečieme domäkka. Potom mäso oberieme.
- 3
Na panvicu dáme kačaciu masť, rozohrejeme ju. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Krátko orestujeme do zlatohneda.
- 4
Ďalej pridáme uvarené krúpy a fazuľu, premiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- 5
Krátko orestujeme a pridáme nakrájané kačacie mäso a majorán. Premiešame a na záver môžeme použiť aj výpek z kačice.
- 6
Hotové servírujeme s čerstvo nasekaným kôprom a kyslými uhorkami.
Tiež s krúpami:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu