Ravioli plnené pečenou tekvicou s ricottou
mesačník Varecha, dnes 10:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g (pšeničná typu 00) |
|
3 ks |
|
Na plnku: | |
200 g pečená |
|
50 g (alebo iný čerstvý syr) |
|
štipka |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme na dosku a urobíme do nej jamku. Vajcia rozšľaháme. Vlejeme ich do jamky v múke a postupne do nich zo strán vmiešavame múku. Potom spojíme do gule a miesime tak dlho, až vznikne vláčne cesto. Hotové cesto sformujeme do gule, zabalíme do fólie a necháme 30 minút odležať v chladničke.
- 2
Plnka: Vychladnuté upečené kúsky tekvice roztlačíme a zmiešame ich s ricottou. Osolíme a okoreníme.
- 3
Odležané cesto rozvaľkáme na tenký obdĺžnikový plát a prekrojíme ho na polovicu. Na jednu časť formičkou vyznačíme kolieska. Čajovou lyžičkou na ne rozdelíme tekvicovú plnku. Okraje koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom. Prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Okraje okolo plnky starostlivo pritlačíme. Potom radielkom rozkrájame na štvorcové ravioli.
- 4
Ravioli varíme vo vriacej osolenej vode približne dve minúty. Môžeme podávať preliate rozpusteným maslom ochuteným bylinkami.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu