Slaný cviklový koláč
Slaný cviklový koláč

Cviklový quiche zo syrového cesta

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 15:00
Cviklový quiche zo syrového cesta
Foto: Kulinární studio MAFRA
4-6
porcie

Suroviny

Cesto:
300 g
1/2 ČL
150 g
80 g strúhaný (čedar, parmezán)
1 ks
Náplň:
750 g farebná
60 ml
45 g
1 ks
2 PL
150 ml
150 ml
6 ks
2 PL strúhaný
200 g mäkký



Postup

  1. 1

    Na cesto do robota s nožmi dáme preosiatu múku, soľ, nastrúhané maslo, nastrúhaný syr a vajce. Rýchlo vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do fólie, uložíme do chladničky a necháme odležať asi 1 hodinu.

  2. 2

    Medzitým upečieme cviklu na náplň. Cviklu dôkladne očistíme. V miske rozmiešame ocot, cukor, soľ a korenie. Cviklu touto zmesou z každej strany potrieme, zabalíme do alobalu a položíme na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.

  3. 3

    Odležané cesto rozvaľkáme, prenesieme do formy s priemerom 23 cm a vytvoríme okraj vysoký 5 cm. Cesto vo forme zakryjeme papierom na pečenie, zaťažíme a pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom papier odstránime a korpus pečieme ešte 5 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a restujeme ju na rozohriatom oleji dosklovita. Smotanu zmiešame s mliekom. Zašľaháme vajcia, strúhaný parmezán a kozí syr. Vmiešame cibuľu.

  5. 5

    Na korpus nalejeme časť syrovej zmesi, na ňu rozložíme nakrájanú pečenú cviklu a prelejeme zvyšnou syrovou smotanou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 60–70 minút, až náplň stuhne. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu