Cviklový quiche zo syrového cesta
mesačník Varecha, dnes 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1/2 ČL |
|
150 g |
|
80 g strúhaný (čedar, parmezán) |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
750 g farebná |
|
60 ml |
|
45 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 PL |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
6 ks |
|
2 PL strúhaný |
|
200 g mäkký |
|
Postup
-
1
Na cesto do robota s nožmi dáme preosiatu múku, soľ, nastrúhané maslo, nastrúhaný syr a vajce. Rýchlo vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do fólie, uložíme do chladničky a necháme odležať asi 1 hodinu.
- 2
Medzitým upečieme cviklu na náplň. Cviklu dôkladne očistíme. V miske rozmiešame ocot, cukor, soľ a korenie. Cviklu touto zmesou z každej strany potrieme, zabalíme do alobalu a položíme na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
- 3
Odležané cesto rozvaľkáme, prenesieme do formy s priemerom 23 cm a vytvoríme okraj vysoký 5 cm. Cesto vo forme zakryjeme papierom na pečenie, zaťažíme a pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom papier odstránime a korpus pečieme ešte 5 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
- 4
Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a restujeme ju na rozohriatom oleji dosklovita. Smotanu zmiešame s mliekom. Zašľaháme vajcia, strúhaný parmezán a kozí syr. Vmiešame cibuľu.
- 5
Na korpus nalejeme časť syrovej zmesi, na ňu rozložíme nakrájanú pečenú cviklu a prelejeme zvyšnou syrovou smotanou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 60–70 minút, až náplň stuhne. Necháme vychladnúť.
Tiež cviklový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu