Drobné bryndzové pečivo
Drobné bryndzové pečivo

Výborné bryndzové pečivo s parmezánom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 13:00
Výborné bryndzové pečivo s parmezánom
Foto: Jana Štrbková

Bryndzu doma milujeme. Z detstva si pamätám recept na bryndzové pečivo, ktoré robievala moja mamina. A teraz ho pečiem aj ja.

30 ks
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
2 ks
400 g
2 PL celá
50 g strúhaný
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
1 ks



Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    V mise zmiešame zmäknuté maslo, vajíčka, bryndzu, najemno nastrúhaný parmezán, múku, rascu na hladké cesto.

  3. 3

    Polovicu cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme hviezdičky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Takto spracujeme aj druhú polovicu cesta a hviezdičky ukladáme na druhý plech vystlaný papierom na pečenie.

  5. 5

    Žĺtok vyšľaháme s mletou červenou paprikou a pierkom hviezdičky potrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.

Diskusia k receptu