Výborné bryndzové pečivo s parmezánom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 13:00
foodblog Medové motúzy, dnes 13:00

Foto: Jana Štrbková
Bryndzu doma milujeme. Z detstva si pamätám recept na bryndzové pečivo, ktoré robievala moja mamina. A teraz ho pečiem aj ja.
30 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 180 °C.
- 2
V mise zmiešame zmäknuté maslo, vajíčka, bryndzu, najemno nastrúhaný parmezán, múku, rascu na hladké cesto.
- 3
Polovicu cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme hviezdičky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Takto spracujeme aj druhú polovicu cesta a hviezdičky ukladáme na druhý plech vystlaný papierom na pečenie.
- 5
Žĺtok vyšľaháme s mletou červenou paprikou a pierkom hviezdičky potrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
Tiež bryndzové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu