Jogurtové guľky
Jogurtové guľky

Bylinkové guľôčky z jogurtového syra marinované v olivovom oleji

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 17:30
Bylinkové guľôčky z jogurtového syra marinované v olivovom oleji
Foto: Kulinární studio MAFRA

Takto elegantne podávaný jogurtový syr je ideálny na párty. Vašich hostí určite nadchne.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

500 g
 štipka
2 PL (najemno nasekaná)
1/2 šálky (najemno nasekaná)
1 ČL
1 ks (bio)
200 ml



Postup

  1. 1

    Do väčšej misy vložíme jogurt, pridáme 1/2 ČL soli, mleté korenie a dobre premiešame. Ochutený jogurt preložíme ho do sitka vystlaného gázou a utiahnutím gázy vytvarujeme bochníček. Gázu zviažeme tesne nad bochníkom a vzniknutý balíček vložíme do sitka umiestneného nad misou. Uložíme do chladničky a necháme jogurt odkvapkávať 48 hodín.

  2. 2

    V hlbokom tanieri alebo miske premiešame nasekanú mätu, petržlenovú vňať a čili papričku. Keď jogurt vykvapká a vznikne z neho hustý bochníček, odoberáme malé kúsky a v dlaniach ich formujeme do guľôčok. Guľôčky obaľujeme v bylinkovej zmesi a ukladáme do pripravenej nádoby. Potom k nim pridáme pásiky citrónovej kôry a zalejeme ich olivovým olejom.

  3. 3

    Guľôčky syra sa nakladajú do olivového oleja, aby dlhšie vydržali, a zároveň im olej dodá ďalší chuťový rozmer, preto vyberajme taký, aký nám chutí. Marinovať ich môžeme uložené v chladničke a nechať ich tam až 5 dní, alebo ich môžete hneď zjesť. Stačí, keď k nim v rúre na chrumkavo opečiete rozlámané tortily alebo iný chlieb vo forme placky.

Diskusia k receptu