Bylinkové guľôčky z jogurtového syra marinované v olivovom oleji
mesačník Varecha, dnes 17:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Takto elegantne podávaný jogurtový syr je ideálny na párty. Vašich hostí určite nadchne.
porcie
príprava
Postup
-
1
Do väčšej misy vložíme jogurt, pridáme 1/2 ČL soli, mleté korenie a dobre premiešame. Ochutený jogurt preložíme ho do sitka vystlaného gázou a utiahnutím gázy vytvarujeme bochníček. Gázu zviažeme tesne nad bochníkom a vzniknutý balíček vložíme do sitka umiestneného nad misou. Uložíme do chladničky a necháme jogurt odkvapkávať 48 hodín.
- 2
V hlbokom tanieri alebo miske premiešame nasekanú mätu, petržlenovú vňať a čili papričku. Keď jogurt vykvapká a vznikne z neho hustý bochníček, odoberáme malé kúsky a v dlaniach ich formujeme do guľôčok. Guľôčky obaľujeme v bylinkovej zmesi a ukladáme do pripravenej nádoby. Potom k nim pridáme pásiky citrónovej kôry a zalejeme ich olivovým olejom.
- 3
Guľôčky syra sa nakladajú do olivového oleja, aby dlhšie vydržali, a zároveň im olej dodá ďalší chuťový rozmer, preto vyberajme taký, aký nám chutí. Marinovať ich môžeme uložené v chladničke a nechať ich tam až 5 dní, alebo ich môžete hneď zjesť. Stačí, keď k nim v rúre na chrumkavo opečiete rozlámané tortily alebo iný chlieb vo forme placky.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu