Polievka z restovanej mrkvy
mesačník Varecha, dnes 17:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Cesnak tiež ošúpeme a nakrájame na plátky. V panvici zohrejeme olej, prisypeme plátky cesnaku, krátko ich restujeme a vyberieme. Potom do panvice pridáme nastrúhanú mrkvu, ochutíme ju mletou rímskou rascou a koriandrom a spoločne opekáme asi 5 minút, kým mrkva zmäkne. Mrkvu restujme na strednom plameni, aby jemne skaramelizovala – polievka tak získa hlbšiu, sladkastú chuť.
- 2
Do hrnca nalejeme vývar a privedieme ho do varu. Pridáme zmäknutú mrkvu a asi polovicu restovaného cesnaku. Varíme asi 10 minút.
- 3
V inej panvici rozpustíme malú lyžičku masla a opečieme na ňom najprv stonky petržlenovej vňate dochrumkava. Potom ich z panvice vyberieme a vo výpeku orestujeme tekvicové semienka.
- 4
Hrniec s povarenou mrkvou odstavíme z platne a ponorným mixérom rozmixujeme na krémovú konzistenciu. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme zvyšné maslo a opäť premixujeme.
- 5
Polievku rozdelíme do misiek a ozdobíme kopčekom jogurtu, tekvicovými semienkami, zvyšnými plátkami cesnaku a chrumkavou petržlenovou vňaťou.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu