Mäsové taštičky
Mäsové taštičky

Empanadas s mletým hovädzím mäsom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 17:30
Empanadas s mletým hovädzím mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Španieli a Juhoameričania tieto pikantné taštičky z chlebového cesta milujú – a vám budú chutiť tiež! Naplniť ich môžete mäsom, syrom aj zeleninou.

20 ks
porcií
25 (+ odležanie) minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
420 g
1 ČL
3 PL
1 ks
1 ks
120 ml
1 PL
Na potretie:
1 ks
Náplň:
250 g mleté
1 PL
1 ks
1 strúčik
1 ks
50 ml
1 ks
100 g
1 PL



Postup

  1. 1

    Cesto: Múku so soľou preosejeme do misy a pomocou vidličky do nej zapracujeme tuk nakrájaný na kúsky. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a postupne prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto prehnetieme, zabalíme do fólie a necháme odležať, kým pripravíme náplň (prípadne ho môžeme nechať odležať v chladničke cez noc).

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso a rozdrobíme ho. Pridáme nasekanú šalotku, cesnak a čili papričku (bez semienok) a krátko orestujeme. Zalejeme vínom, pridáme škoricu a 1/4 ČL soli. Dusíme asi 5 minút.

  4. 4

    Fazule scedíme, roztlačíme vidličkou a primiešame k mäsu. Necháme vychladnúť a nakoniec pridáme nasekaný koriander.

  5. 5

    Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Do stredu každého kolieska dáme 1 a 1/2 PL plnky, preložíme a okraje pevne pritlačíme vidličkou alebo stočíme do tvaru vrkoča.

  6. 6

    Empanadas uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15–20 minút.

Diskusia k receptu