Empanadas s mletým hovädzím mäsom
mesačník Varecha, dnes 17:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Španieli a Juhoameričania tieto pikantné taštičky z chlebového cesta milujú – a vám budú chutiť tiež! Naplniť ich môžete mäsom, syrom aj zeleninou.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
420 g |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
120 ml |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Náplň: | |
250 g mleté |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku so soľou preosejeme do misy a pomocou vidličky do nej zapracujeme tuk nakrájaný na kúsky. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a postupne prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto prehnetieme, zabalíme do fólie a necháme odležať, kým pripravíme náplň (prípadne ho môžeme nechať odležať v chladničke cez noc).
- 3
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso a rozdrobíme ho. Pridáme nasekanú šalotku, cesnak a čili papričku (bez semienok) a krátko orestujeme. Zalejeme vínom, pridáme škoricu a 1/4 ČL soli. Dusíme asi 5 minút.
- 4
Fazule scedíme, roztlačíme vidličkou a primiešame k mäsu. Necháme vychladnúť a nakoniec pridáme nasekaný koriander.
- 5
Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Do stredu každého kolieska dáme 1 a 1/2 PL plnky, preložíme a okraje pevne pritlačíme vidličkou alebo stočíme do tvaru vrkoča.
- 6
Empanadas uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15–20 minút.
Tiež mäsové taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu