Mrkvovo-cuketové placky podľa Martina Nováka
Martin Novák
šéfkuchár, 29. septembra 2025
šéfkuchár, 29. septembra 2025

Foto: Shutterstock
Šéfkuchár z televíznej relácie Na nože! Martin Novák doma varí rýchlo chutne a zdravo.
4
porcie
porcie
20 (+ odstátie) minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks stredne veľké |
|
2 ks stredne veľké |
|
1-2 ks |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
1-2 PL strúhaný |
|
Dip: | |
200 g |
|
1-2 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cukety a mrkvy očistíme, postrúhame (cuketu nahrubo a mrkvu polovicu nahrubo a polovicu najemno), zľahka osolíme a necháme 20 minút postáť. Potom vyžmýkame prebytočnú šťavu, pridáme pokrájanú vňať jarnej cibuľky, čerstvo zomleté korenie, múku, žĺtky, nastrúhaný syr, premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- 2
Panvicu jemne potrieme olejom a pražíme placky z oboch strán. Pred každou novou várkou panvicu jemne premastíme.
- 3
Na dip zmiešame hustý biely neochutený jogurt, prelisovaný cesnak, štipku soli a korenie, pridať môžeme aj nasekaný kôpor.
Tiež zeleninové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu