Bolonské špagety
Bolonské špagety

Špagety s bolonskou omáčkou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 13:30
Špagety s bolonskou omáčkou
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g mleté
200 g
50 g
1 ks
1/4 ks
1 ks
2 PL
1 ks
4 strúčiky
4 ks
1 ČL (tymian, oregano, rozmarín)
150 ml



Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, rozdrvený cesnak a nastrúhanú zeleninu. Pridáme bobkový list a mleté mäso. Restujeme. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, víno, korenie a soľ. Dusíme 45 minút, bylinky pridáme na konci.

  2. 2

    Medzitým v osolenej vode uvaríme špagety. Špagety scedíme a podávame s omáčkou a nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu