Špagety s bolonskou omáčkou
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 13:30
foodblog Medové motúzy, včera 13:30

Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 g mleté |
|
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
4 ks |
|
1 ČL (tymian, oregano, rozmarín) |
|
|
|
150 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, rozdrvený cesnak a nastrúhanú zeleninu. Pridáme bobkový list a mleté mäso. Restujeme. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, víno, korenie a soľ. Dusíme 45 minút, bylinky pridáme na konci.
- 2
Medzitým v osolenej vode uvaríme špagety. Špagety scedíme a podávame s omáčkou a nastrúhaným parmezánom.
Tiež bolonské špagety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
(Stonky zeleru sú dužinaté stonky rastliny zeleru, ktoré sa používajú pri varení pre svoju aromatickú chuť.)
Viac tu:
varecha.pravda.sk/magazin/nezname-soffritto-vsetko-nan-ma...
Rada: skúste uvariť ragù bez cesnaku.