Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná s pomarančovo–medovou zeleninou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. septembra 2025
Kuracie stehná s pomarančovo–medovou zeleninou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Upečte spolu na jednom plechu marinované stehienka a ochutenú zeleninu. Bude to dobrota.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks (s kožou)
4 ks
4 ks
2 PL
1 ks
1 ks
Marináda:
3 hviezdičky
2 ks
40 g
4 strúčiky
50 ml
50 ml
50 ml
1/4 ČL



Postup

  1. 1

    Marináda: V mise zmiešame badián, škoricu, na rezance nakrájaný zázvor, roztlačené strúčiky cesnaku, pomarančovú šťavu, sójovú a ustricovú omáčku a korenie.

  2. 2

    Každé kuracie stehno niekoľkokrát narežeme až po kosť. Vložíme ich do pripravenej zmesi, premiešame a necháme marinovať 10 minút.

  3. 3

    Medzitým očistíme a na väčšie kúsky nakrájame mrkvu a petržlen. Zmiešame ich s medom a rozložíme na plech. Pomaranč nakrájame na kolieska a uložíme ho k zelenine na plech. Na zeleninu a pomaranče rozložíme marinované kuracie stehná kožou nadol.

  4. 4

    Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút. Potom stehná otočíme kožou nahor a pečieme ďalších 20 minút. Čili papričku nakrájame na kolieska a posypeme ňou upečené stehná. Ozdobíme bylinkami a podávame.

Diskusia k receptu