Kuracie stehná s pomarančovo–medovou zeleninou
mesačník Varecha, 14. septembra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Upečte spolu na jednom plechu marinované stehienka a ochutenú zeleninu. Bude to dobrota.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 8 ks (s kožou) |
|
| 4 ks |
|
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Marináda: | |
| 3 hviezdičky |
|
| 2 ks |
|
| 40 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| 1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Marináda: V mise zmiešame badián, škoricu, na rezance nakrájaný zázvor, roztlačené strúčiky cesnaku, pomarančovú šťavu, sójovú a ustricovú omáčku a korenie.
- 2
Každé kuracie stehno niekoľkokrát narežeme až po kosť. Vložíme ich do pripravenej zmesi, premiešame a necháme marinovať 10 minút.
- 3
Medzitým očistíme a na väčšie kúsky nakrájame mrkvu a petržlen. Zmiešame ich s medom a rozložíme na plech. Pomaranč nakrájame na kolieska a uložíme ho k zelenine na plech. Na zeleninu a pomaranče rozložíme marinované kuracie stehná kožou nadol.
- 4
Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút. Potom stehná otočíme kožou nahor a pečieme ďalších 20 minút. Čili papričku nakrájame na kolieska a posypeme ňou upečené stehná. Ozdobíme bylinkami a podávame.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu