Grilované jablká s medom
			   Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 18:00
		   
		   mesačník Varecha, včera 18:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Jablká a limetu umyjeme. Z limety nastrúhame 2 ČL kôry a vytlačíme šťavu do misky. Jablká nakrájame na plátky a namočíme ich do limetovej šťavy. 
- 2
V malom kastróliku rozpustíme maslo, zmiešame ho s 2 PL medu a so škoricou. Maslové sušienky rozdrvíme. Mandľové lupienky nasucho opražíme na panvici. 
- 3
Jablká rozložíme na grilovaciu panvicu a grilujeme približne 3 minúty. Potom ich otočíme a potrieme medovou zmesou. Po ugrilovaní potrieme medovou zmesou obe strany. 
- 4
Grilované jablká rozložíme na teplý tanier alebo misu, posypeme ich mandľami a rozdrvenými sušienkami. Podávame s gréckym jogurtom zmiešaným so zvyšným medom. Tiež jablká:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu