Grilované jablká s medom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. októbra 2025
mesačník Varecha, 30. októbra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jablká a limetu umyjeme. Z limety nastrúhame 2 ČL kôry a vytlačíme šťavu do misky. Jablká nakrájame na plátky a namočíme ich do limetovej šťavy.
- 2
V malom kastróliku rozpustíme maslo, zmiešame ho s 2 PL medu a so škoricou. Maslové sušienky rozdrvíme. Mandľové lupienky nasucho opražíme na panvici.
- 3
Jablká rozložíme na grilovaciu panvicu a grilujeme približne 3 minúty. Potom ich otočíme a potrieme medovou zmesou. Po ugrilovaní potrieme medovou zmesou obe strany.
- 4
Grilované jablká rozložíme na teplý tanier alebo misu, posypeme ich mandľami a rozdrvenými sušienkami. Podávame s gréckym jogurtom zmiešaným so zvyšným medom.
Tiež jablká:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu