Grilované jablká
Grilované jablká

Grilované jablká s medom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 18:00
Grilované jablká s medom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks (veľké)
1 ks (bio)
50 g
60 g
 štipka
100 g
100 g
150 g



Postup

  1. 1

    Jablká a limetu umyjeme. Z limety nastrúhame 2 ČL kôry a vytlačíme šťavu do misky. Jablká nakrájame na plátky a namočíme ich do limetovej šťavy.

  2. 2

    V malom kastróliku rozpustíme maslo, zmiešame ho s 2 PL medu a so škoricou. Maslové sušienky rozdrvíme. Mandľové lupienky nasucho opražíme na panvici.

  3. 3

    Jablká rozložíme na grilovaciu panvicu a grilujeme približne 3 minúty. Potom ich otočíme a potrieme medovou zmesou. Po ugrilovaní potrieme medovou zmesou obe strany.

  4. 4

    Grilované jablká rozložíme na teplý tanier alebo misu, posypeme ich mandľami a rozdrvenými sušienkami. Podávame s gréckym jogurtom zmiešaným so zvyšným medom.

Diskusia k receptu