Pečená tekvica
Pečená tekvica

Tekvica pečená na cíceri s paradajkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 07:00
Tekvica pečená na cíceri s paradajkami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Ak použijete mladú hokkaido tekvicu, nemusíte ju šúpať, šupka počas pečenia zmäkne a dodá jedlu ďalšiu vrstvu chuti a vlákniny.

4-6
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks malá
4 strúčiky
1 ks stredne veľká
2 cm
3 PL (alebo repkový olej)
 štipka
 štipka
400 g
500 ml
400 g
2 stonky



Postup

  1. 1

    Tekvice rozkrojíme a odstránime z nich vnútro so semienkami. Cesnak, cibuľu a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL masla a restujeme na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Ku koncu zmes ochutíme karí a čili, premiešame a ešte krátko restujeme.

  3. 3

    Potom do panvice pridáme krájané lúpané paradajky a vývar a spolu podusíme asi 2 minúty. Cícer scedíme, prepláchneme a napokon ho primiešame k paradajkám. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Cícerovo–paradajkovú zmes z panvice rovnomerne rozdelíme do menšieho pekáča. Navrch položíme vydlabané tekvice, ktoré na reze aj vnútri potrieme zvyšným maslom a osolíme. Do pekáča pridáme aj stonky petržlenovej vňate. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 35 minút, kým tekvice nebudú úplne mäkké.

Diskusia k receptu

chemik
Varechárské recepty s pečeným cícerom mi zatím všechny chutnaly, tak odzkouším.