Tekvica pečená na cíceri s paradajkami
mesačník Varecha, dnes 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Ak použijete mladú hokkaido tekvicu, nemusíte ju šúpať, šupka počas pečenia zmäkne a dodá jedlu ďalšiu vrstvu chuti a vlákniny.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks malá |
|
4 strúčiky |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 cm |
|
3 PL (alebo repkový olej) |
|
štipka |
|
štipka |
|
400 g |
|
500 ml |
|
400 g |
|
|
|
|
|
2 stonky |
|
Postup
-
1
Tekvice rozkrojíme a odstránime z nich vnútro so semienkami. Cesnak, cibuľu a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- 2
Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL masla a restujeme na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Ku koncu zmes ochutíme karí a čili, premiešame a ešte krátko restujeme.
- 3
Potom do panvice pridáme krájané lúpané paradajky a vývar a spolu podusíme asi 2 minúty. Cícer scedíme, prepláchneme a napokon ho primiešame k paradajkám. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 4
Cícerovo–paradajkovú zmes z panvice rovnomerne rozdelíme do menšieho pekáča. Navrch položíme vydlabané tekvice, ktoré na reze aj vnútri potrieme zvyšným maslom a osolíme. Do pekáča pridáme aj stonky petržlenovej vňate. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 35 minút, kým tekvice nebudú úplne mäkké.
Tiež pečená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu