redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5535 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Jahodové srdce

Dezerty

Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal,...

prazdny

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou

Bravčové mäso

V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

prazdny

Janovská focaccia (focaccia genovese)

Bezmäsité jedlá

Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...

prazdny

Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou

Bezmäsité jedlá

Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....

prazdny

Čokoláda s orechami a sušeným ovocím

Dezerty

Takáto vyšperkovaná čokoláda môže byť skvelým darčekom. A nielen pre deti.

prazdny

Fašírky na paličke s avokádovým šalátom

Hlavné jedlá

Fašírky, ktoré sa budú páčiť najmä deťom.

prazdny

Pomarančová torta s tvarohovým krémom

Torty

Ochutnajte vynikajúcu tortu, ktorú na krst mesačníka Varecha upiekla cukrárka Petra Hübler.

prazdny

Jednoduchý demikát

Bezmäsité jedlá

Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....

prazdny

Jednoduché bryndzové pirohy

Cestoviny

Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

prazdny

Tradičný slovenský bryndzovník

Bezmäsité jedlá

Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....

prazdny

Rebarborový džem s bazou

Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.

prazdny

Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi

Hlavné jedlá

Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...

prazdny

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...