Jemné kysnuté cesto
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. marca 2023
mesačník Varecha, 31. marca 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
1 mazanec alebo 16 k
porcia
porcia
20 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku a do nej rozdrobíme droždie. Zasypeme ho lyžicou cukru a zalejeme časťou vlažného mlieka. Necháme 10 minút vykysnúť kvások.
- 2
Mäkké maslo vymiešame so zvyšným cukrom a žĺtkami do peny.
- 3
Penu pridáme do misy spoločne so zvyšným mliekom, vanilkovým cukrom, soľou a rumom. Všetko spracujeme na hladké, pevnejšie cesto. Sformujeme do bochníka a necháme v mise, prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
- 4
Po vykysnutí cesto opäť zľahka prepracujeme a použijeme na prípravu mazanca alebo veľkonočného pečiva.
Tiež kysnuté cesto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu