Kysnuté cesto
Kysnuté cesto

Jemné kysnuté cesto

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. marca 2023
Jemné kysnuté cesto
Foto: Kulinární studio MAFRA
1 mazanec alebo 16 k
porcia
20 (+ kysnutie) minút
príprava

Suroviny

500 g
30 g čerstvé
120 g
200 ml
150 g
1 bal.
6 ks
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku a do nej rozdrobíme droždie. Zasypeme ho lyžicou cukru a zalejeme časťou vlažného mlieka. Necháme 10 minút vykysnúť kvások.

  2. 2

    Mäkké maslo vymiešame so zvyšným cukrom a žĺtkami do peny.

  3. 3

    Penu pridáme do misy spoločne so zvyšným mliekom, vanilkovým cukrom, soľou a rumom. Všetko spracujeme na hladké, pevnejšie cesto. Sformujeme do bochníka a necháme v mise, prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

  4. 4

    Po vykysnutí cesto opäť zľahka prepracujeme a použijeme na prípravu mazanca alebo veľkonočného pečiva.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia