Pečené tekvicové jadierka
Pečené tekvicové jadierka

Pikantné tekvicové jadierka

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 16. marca 2023
Pikantné tekvicové jadierka
Foto: Jana Štrbková

Delikátne pečené tekvicové semienka, ktoré nebudete vedieť prestať chrumkať.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

50 g (z tekvice hokkaido)
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Tekvicové semienka (asi 50 g) umyjeme, zbavíme prebytočnej dužiny a necháme vyschnúť v sitku.

  2. 2

    V mise ich zmiešame s olejom, medom, so soľou a s kajenským korením.

  3. 3

    Pripravenú zmes dáme na plech s papierom na pečenie a pri 200 °C pečieme dozlatista asi 20 minút. Občas môžeme premiešať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia