Pečená zelenina
Pečená zelenina

Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 27. marca 2023
Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom
Foto: Kulinární studio MAFRA

K horúcej rozmixovanej brokolici pokvapkanej výrazným dresingom sa hodí medová zeleninka. A ešte svieži syr, to je skutočne skvelá kombinácia.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
2 PL
1 PL
 štipka
 štipka
100 g (mäkký)
2 PL
Brokolicový kuskus:
400 g
1 strúčik
2 PL
Dresing:
50 ml
2 PL
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu a červenú repu nakrájame na plátky a zmiešame v miske s olejom, medom, čili a so soľou. Potom ich rozložíme do zapekacej misy. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút.

  2. 2

    Kusy brokolice vložíme do robota s nožmi. Pridáme ošúpaný cesnak, olej, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a nahrubo rozmixujeme ako kuskus.

  3. 3

    Brokolicu rozložíme na plech a pridáme do rúry k zelenine. Pečieme asi 10 minút.

  4. 4

    Pečený brokolicový kuskus rozdelíme na taniere, pridáme pečenú zeleninu. Pokvapkáme dresingom z octu, oleja, medu a zo štipky soli. Posypeme rozdrobeným kozím syrom a orestovanými tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia