Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom
mesačník Varecha, 27. marca 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
K horúcej rozmixovanej brokolici pokvapkanej výrazným dresingom sa hodí medová zeleninka. A ešte svieži syr, to je skutočne skvelá kombinácia.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 100 g (mäkký) |
|
| 2 PL |
|
| Brokolicový kuskus: | |
| 400 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 50 ml |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Očistenú mrkvu a červenú repu nakrájame na plátky a zmiešame v miske s olejom, medom, čili a so soľou. Potom ich rozložíme do zapekacej misy. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút.
- 2
Kusy brokolice vložíme do robota s nožmi. Pridáme ošúpaný cesnak, olej, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a nahrubo rozmixujeme ako kuskus.
- 3
Brokolicu rozložíme na plech a pridáme do rúry k zelenine. Pečieme asi 10 minút.
- 4
Pečený brokolicový kuskus rozdelíme na taniere, pridáme pečenú zeleninu. Pokvapkáme dresingom z octu, oleja, medu a zo štipky soli. Posypeme rozdrobeným kozím syrom a orestovanými tekvicovými semienkami.
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu