Drobné pečivo
Drobné pečivo

Dobré pocheraje

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 8. apríla 2023
Dobré pocheraje
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Moja mama robila na Veľkú noc dva druhy sladkostí. Nepečené orechovo-kávové rezy a dobré pocheraje. Tak sa u nás hovorilo zákuskom. Ide pritom Zobraziť celý popisMoja mama robila na Veľkú noc dva druhy sladkostí. Nepečené orechovo-kávové rezy a dobré pocheraje. Tak sa u nás hovorilo zákuskom. Ide pritom o jednoduché keksíky, ktorých chuť a vôňa ma dokáže okamžite vrátiť do detstva.

30 ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

380 g
180 g (domáca)
120 g
1 ks
2 ks (bio)
Na posypanie:
150 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Dve tretiny múky, masť, práškový cukor, vajce a nastrúhanú kôru z 2 citrónov zmiešame. Cesto nesmie byť tvrdé, preto pridávame poslednú tretinu múky postupne. Masť možno nahradiť maslom.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary.

  3. 3

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút dozlatista a ešte teplé posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia