Dobré pocheraje
mesačník Varecha, 8. apríla 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Moja mama robila na Veľkú noc dva druhy sladkostí. Nepečené orechovo-kávové rezy a dobré pocheraje. Tak sa u nás hovorilo zákuskom. Ide pritom Zobraziť celý popisMoja mama robila na Veľkú noc dva druhy sladkostí. Nepečené orechovo-kávové rezy a dobré pocheraje. Tak sa u nás hovorilo zákuskom. Ide pritom o jednoduché keksíky, ktorých chuť a vôňa ma dokáže okamžite vrátiť do detstva.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve tretiny múky, masť, práškový cukor, vajce a nastrúhanú kôru z 2 citrónov zmiešame. Cesto nesmie byť tvrdé, preto pridávame poslednú tretinu múky postupne. Masť možno nahradiť maslom.
- 2
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary.
- 3
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút dozlatista a ešte teplé posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu