Fazuľový šalát
Fazuľový šalát

Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 19. marca 2023
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 listy (veľké)
4 PL
1 ks
800 g sterilizovaná
1 ks
 štipka
4 stonky
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Kelové listy opláchneme a nakrájame ich na prúžky. Na panvici zohrejeme lyžicu oleja. Vložíme pásiky kelu. Ochutíme lyžicou citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením. Na miernom ohni opekáme asi 5 minút. Potom preložíme do misy, prikryjeme a uchovávame v teple.

  2. 2

    Fazuľu zlejeme a prepláchneme. Na zvyšnom oleji necháme zmäknúť nakrájanú šalotku. Pridáme fazuľu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry, čili, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a asi 2 minúty prehrievame na miernom ohni.

  3. 3

    Fazuľu zložíme z ohňa. Pridáme nasekaný kôpor a potom zmiešame s kelom.

  4. 4

    Na taniere rozdelíme fazuľový šalát. Pridáme kúsky údeného pstruha. Pesto rozmiešame s trochou teplej vody a šalát ním pokvapkáme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Fazuľa, kel a ryby, nezvyčajná kombinácia, ani neviem, ako by mi to chutilo.....