Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
mesačník Varecha, 19. marca 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kelové listy opláchneme a nakrájame ich na prúžky. Na panvici zohrejeme lyžicu oleja. Vložíme pásiky kelu. Ochutíme lyžicou citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením. Na miernom ohni opekáme asi 5 minút. Potom preložíme do misy, prikryjeme a uchovávame v teple.
- 2
Fazuľu zlejeme a prepláchneme. Na zvyšnom oleji necháme zmäknúť nakrájanú šalotku. Pridáme fazuľu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry, čili, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a asi 2 minúty prehrievame na miernom ohni.
- 3
Fazuľu zložíme z ohňa. Pridáme nasekaný kôpor a potom zmiešame s kelom.
- 4
Na taniere rozdelíme fazuľový šalát. Pridáme kúsky údeného pstruha. Pesto rozmiešame s trochou teplej vody a šalát ním pokvapkáme.
Tiež fazuľový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu