Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
mesačník Varecha, 4. apríla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcia
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| 1 hrsť (sušené kvety) |
|
| 250 ml (33 %) |
|
| 4 ks |
|
| 280 g |
|
| 1 bal. |
|
| 300 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| na vymastenie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do chladničky a necháme macerovať do druhého dňa. Potom precedíme cez jemné sitko.
- 2
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom striedavo pridávame tekutú levanduľovú smotanu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a po častiach opatrne vmiešame do cesta. Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ďalších 20 minút.
- 4
Po upečení necháme barančeka krátko vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež veľkonočný baranček:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu