Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček

Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 4. apríla 2023
Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
Foto: Kulinární studio MAFRA
1 ks
porcia
40 (+ macerovanie le minút
príprava
50 minút
na 160/180 °C

Suroviny

1 hrsť (sušené kvety)
250 ml (33 %)
4 ks
280 g
1 bal.
300 g
1/2 bal.
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do chladničky a necháme macerovať do druhého dňa. Potom precedíme cez jemné sitko.

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom striedavo pridávame tekutú levanduľovú smotanu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a po častiach opatrne vmiešame do cesta. Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ďalších 20 minút.

  4. 4

    Po upečení necháme barančeka krátko vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia