Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
mesačník Varecha, 4. apríla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcia
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| 1 hrsť (sušené kvety) |  | 
| 250 ml (33 %) |  | 
| 4 ks |  | 
| 280 g |  | 
| 1 bal. |  | 
| 300 g |  | 
| 1/2 bal. |  | 
| na vymastenie formy |  | 
| na vysypanie formy |  | 
| Na posypanie: | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do chladničky a necháme macerovať do druhého dňa. Potom precedíme cez jemné sitko. 
- 2
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom striedavo pridávame tekutú levanduľovú smotanu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a po častiach opatrne vmiešame do cesta. Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka. 
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ďalších 20 minút. 
- 4
Po upečení necháme barančeka krátko vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Tiež veľkonočný baranček:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu