Pečený ružičkový kel
Pečený ružičkový kel

Ružičkový kel pečený s batatom

Barbora Kyšková
rebarbora.blog, 21. marca 2023
Ružičkový kel pečený s batatom
Foto: rebarbora.blog

Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 210 °C

Suroviny

15 väčších hlavičiek
1 ks
2 strúčiky
5 PL
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
2 PL
3 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov, ktoré môžu byť už mierne zosušené, a odrežeme hlúbik.

  2. 2

    Hlavičky rozrežeme na polovičky a dáme ich do misy. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný batat, olivový olej, pretlačené alebo nastrúhané strúčiky cesnaku, mletú rascu, karí, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie.

  3. 3

    Kel je dobré pripravovať pri vysokých teplotách, čiže prudko, aby si zachoval viac vitamínov a aj zelenú farbu. Preto ho pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C približne 20–25 minút.

  4. 4

    Na záverečných 7–8 minút pridáme brusnice a slnečnicové semienka a čerešničkou na torte je po upečení pridaný balzamikový ocot.

Diskusia k receptu

kimlo
Takze pri prudkom opeceni na vysokej teplote si zachová najviac vitamínov?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia