Ružičkový kel pečený s batatom
rebarbora.blog, 21. marca 2023
Foto: rebarbora.blog
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu.
porcie
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov, ktoré môžu byť už mierne zosušené, a odrežeme hlúbik.
- 2
Hlavičky rozrežeme na polovičky a dáme ich do misy. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný batat, olivový olej, pretlačené alebo nastrúhané strúčiky cesnaku, mletú rascu, karí, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie.
- 3
Kel je dobré pripravovať pri vysokých teplotách, čiže prudko, aby si zachoval viac vitamínov a aj zelenú farbu. Preto ho pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C približne 20–25 minút.
- 4
Na záverečných 7–8 minút pridáme brusnice a slnečnicové semienka a čerešničkou na torte je po upečení pridaný balzamikový ocot.
Tiež ružičkový kel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu