Ryba z treného maslového cesta s tymianom
mesačník Varecha, 7. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne čerstvá z rybníka či rieky, piekla sa vo forme Zobraziť celý popisNa Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne čerstvá z rybníka či rieky, piekla sa vo forme ryby plnka alebo sladký koláč.
porcia
príprava
na 160/180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do peny. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na pevný sneh.
- 2
Potom sneh zľahka spojíme so žĺtkovou hmotou. Vmiešame preosiatu múku, jedlú sódu a najemno nasekaný tymian. Hotové cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút. Potom teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ďalších 15 minút.
Tiež veľkonočný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu