Pečené kura v bylinkovej marináde
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 20. marca 2023
mesačník Varecha, 20. marca 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks veľké |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 cm (čerstvý) |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
|
|
|
|
čerstvé (petržlenová vňať, pažítka, estragón) |
|
Postup
-
1
Kura naporciujeme a dáme do veľkej misy. Do mixéra dáme jogurt, nahrubo nasekanú cibuľu, najemno nakrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor, všetky koreniny a soľ. Rozmixujeme na hladkú pastu. Bylinky nasekáme a pridáme do marinády.
- 2
Marinádu pridáme k mäsu, premiešame a necháme v chlade aspoň dve hodiny marinovať.
- 3
Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme kúsky kuraťa, a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 30–40 minút.
Tiež pečené kura:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu