Pečené kura
Pečené kura

Pečené kura v bylinkovej marináde

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 20. marca 2023
Pečené kura v bylinkovej marináde
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľké
200 ml
1 ks
2 strúčiky
2 cm (čerstvý)
1/4 ČL
1/4 ČL
 čerstvé (petržlenová vňať, pažítka, estragón)




Postup

  1. 1

    Kura naporciujeme a dáme do veľkej misy. Do mixéra dáme jogurt, nahrubo nasekanú cibuľu, najemno nakrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor, všetky koreniny a soľ. Rozmixujeme na hladkú pastu. Bylinky nasekáme a pridáme do marinády.

  2. 2

    Marinádu pridáme k mäsu, premiešame a necháme v chlade aspoň dve hodiny marinovať.

  3. 3

    Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme kúsky kuraťa, a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 30–40 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Neviem, či by sa bylinky nespálili za tú dobu, možno ten jogurt tomu zabráni....ale estragón ani za svet, ani cítiť ho nemôžem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia