Veľkonočný zajac
Veľkonočný zajac

Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. apríla 2023
Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.

1 ks
porcia
35 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 bal.
180 ml
60 ml
200 g
40 g mleté
1/2 bal.
 štipka
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
Na dokončenie:
25 g
25 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom za stáleho šľahania prilievame postupne olej a opäť vyšľaháme do hustej peny. Vmiešame po častiach mlieko a striedavo po štvrtinách múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka vmiešame mleté mandle. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a zapracujeme do cesta.

  2. 2

    Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 50 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na kovovú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí nošu potrieme roztopenou zelenou polevou a vajíčka v noši roztopenou bielou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia