Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
mesačník Varecha, 1. apríla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.
porcia
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 180 ml |
|
| 60 ml |
|
| 200 g |
|
| 40 g mleté |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| na vymastenie plechu |
|
| na vysypanie plechu |
|
| Na dokončenie: | |
| 25 g |
|
| 25 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom za stáleho šľahania prilievame postupne olej a opäť vyšľaháme do hustej peny. Vmiešame po častiach mlieko a striedavo po štvrtinách múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka vmiešame mleté mandle. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a zapracujeme do cesta.
- 2
Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 50 minút.
- 3
Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na kovovú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí nošu potrieme roztopenou zelenou polevou a vajíčka v noši roztopenou bielou polevou.
Tiež veľkonočný zajac:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu