Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
mesačník Varecha, 1. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.
porcia
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
180 ml |
|
60 ml |
|
200 g |
|
40 g mleté |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Na dokončenie: | |
25 g |
|
25 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom za stáleho šľahania prilievame postupne olej a opäť vyšľaháme do hustej peny. Vmiešame po častiach mlieko a striedavo po štvrtinách múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka vmiešame mleté mandle. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a zapracujeme do cesta.
- 2
Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 50 minút.
- 3
Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na kovovú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí nošu potrieme roztopenou zelenou polevou a vajíčka v noši roztopenou bielou polevou.
Tiež veľkonočný zajac:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu