Londýnske rezy podľa Kamily Magálovej
z relácie Tajomstvo mojej kuchyne, 19. marca 2023
Foto: Jana Štrbková
V redakcii Varechy sme upiekli londýnske rezy, ktoré pripravovala Kamila Magálová vo svojej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vydarili sa úžasne. Lahodné linecké cesto, Zobraziť celý popisV redakcii Varechy sme upiekli londýnske rezy, ktoré pripravovala Kamila Magálová vo svojej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vydarili sa úžasne. Lahodné linecké cesto, ríbezľový džem a chrumkavá čiapočka z bielkovej peny a orechov chutila luxusne. Určite vyskúšajte tento skvelý dezert z jednoduchých surovín.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
100 g |
|
60 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
150 g |
|
Navrch: | |
2 ks |
|
100 g |
|
100 g mleté |
|
1/2 bal. |
|
Na posypanie: | |
1/2 hrste (nasekané) |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne zapracujeme. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a pol hodiny necháme odpočívať v chladničke.
- 2
Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pomocou valčeka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lekvár rozmiešame a potrieme ním cesto.
- 3
Na vrchnú vrstvu z bielkov, práškového a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame pomleté vlašské orechy a bielkovú hmotu vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme. Vrch posypeme nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20–25 minút. Po vložení do rúry horný ohrev vypneme.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň, my sme tieto rezy piekli na plechu s rozmermi 30x40 cm. Nech sa vám vydaria :)
Z 2 vajec? To sa mi nechce veriť. Tak veľký plech a tak málo cesta. Suroviny treba 3xviac.
Nikto nám neodpovedal. Ja mám tu na Vareche v mojich receptoch odskúšané Londýnske rezy a vynikajúce robila moja neb. svokra.