Orechový koláč
Orechový koláč

Londýnske rezy podľa Kamily Magálovej

Kamila Magálová
z relácie Tajomstvo mojej kuchyne, 19. marca 2023
Londýnske rezy podľa Kamily Magálovej
Foto: Jana Štrbková

V redakcii Varechy sme upiekli londýnske rezy, ktoré pripravovala Kamila Magálová vo svojej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vydarili sa úžasne. Lahodné linecké cesto, Zobraziť celý popisV redakcii Varechy sme upiekli londýnske rezy, ktoré pripravovala Kamila Magálová vo svojej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vydarili sa úžasne. Lahodné linecké cesto, ríbezľový džem a chrumkavá čiapočka z bielkovej peny a orechov chutila luxusne. Určite vyskúšajte tento skvelý dezert z jednoduchých surovín.

1 plech
porcia
30 (+ chladenie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
100 g
60 g
150 g
1 ČL
Plnka:
150 g
Navrch:
2 ks
100 g
100 g mleté
1/2 bal.
Na posypanie:
1/2 hrste (nasekané)




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne zapracujeme. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a pol hodiny necháme odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pomocou valčeka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lekvár rozmiešame a potrieme ním cesto.

  3. 3

    Na vrchnú vrstvu z bielkov, práškového a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame pomleté vlašské orechy a bielkovú hmotu vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme. Vrch posypeme nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20–25 minút. Po vložení do rúry horný ohrev vypneme.

Diskusia k receptu

pivonka
Kamila varí dobre. Mám od nej recept na výborný perník, ktorý kedysi dávno dávala v telke. Verím, že aj tieto rezy sú výborné.
marienka44
@sobon (21.3.2023 17:41)

Nikto nám neodpovedal. Ja mám tu na Vareche v mojich receptoch odskúšané Londýnske rezy a vynikajúce robila moja neb. svokra.