Kuracie prsia s ananásom a pomarančovou omáčkou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 14. marca 2023
mesačník Varecha, 14. marca 2023

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na omáčku v miske zmiešame kukuričný škrob s vodou, primiešame sójovú omáčku, med, nastrúhanú kôru aj šťavu z pomaranča.
- 2
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
- 3
Vo väčšej panvici alebo vo woku rozohrejeme olej a opražíme na ňom dozlatista na kocky nakrájané kuracie prsia. Trvá to asi 5 minút.
- 4
Znížime teplotu a mäso podlejeme pomarančovou omáčkou, miešame 3 minúty. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný ananás a papriku. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Chvíľu povaríme.
- 5
Kuracie prsia posypeme nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu