Bretónske slané palacinky
Jarmila Horváthová
, 25. marca 2023
, 25. marca 2023
Foto: Shutterstock
Super raňajky alebo večera nielen pre milovníkov palaciniek.
4
porcie
porcie
15 (+ odstátie) minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Palacinky: | |
85 g |
|
1 malé |
|
120 ml |
|
120 ml studená |
|
1 ČL |
|
17 g |
|
Navrch: | |
4 plátky |
|
4 plátky |
|
4 ks |
|
12 ks |
|
|
Postup
-
1
Pohánkovú múku šľaháme so soľou, s vajcom a mliekom, kým nevznikne hladké cesto. Potom primiešame studenú vodu a nakoniec rozpustené maslo. Cesto necháme hodinu odpočívať.
- 2
Rozpálime veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom. Odstavíme z ohňa, nalejeme 3/4 naberačky cesta, rovnomerne rozotrieme a vrátime na sporák. Keď sa okraje začnú odlepovať, palacinku otočíme.
- 3
Do stredu palacinky položíme plátok šunky, plátok syra, volské oko a okraje palacinky zahneme smerom dovnútra.
- 4
Ozdobíme rukolou a cherry paradajkami.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň, do cesta ide len 1 vajce, zvyšné 4 sa použijú na prípravu volského oka. V rozpise surovín sme to upravili a oddelili, aby to bolo zrejmejšie. Prajeme pekný deň.