Slané palacinky
Slané palacinky

Bretónske slané palacinky

Jarmila Horváthová
, 25. marca 2023
Bretónske slané palacinky
Foto: Shutterstock

Super raňajky alebo večera nielen pre milovníkov palaciniek.

4
porcie
15 (+ odstátie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Palacinky:
85 g
1 malé
120 ml
120 ml studená
1 ČL
17 g
Navrch:
4 plátky
4 plátky
4 ks
12 ks




Postup

  1. 1

    Pohánkovú múku šľaháme so soľou, s vajcom a mliekom, kým nevznikne hladké cesto. Potom primiešame studenú vodu a nakoniec rozpustené maslo. Cesto necháme hodinu odpočívať.

  2. 2

    Rozpálime veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom. Odstavíme z ohňa, nalejeme 3/4 naberačky cesta, rovnomerne rozotrieme a vrátime na sporák. Keď sa okraje začnú odlepovať, palacinku otočíme.

  3. 3

    Do stredu palacinky položíme plátok šunky, plátok syra, volské oko a okraje palacinky zahneme smerom dovnútra.

  4. 4

    Ozdobíme rukolou a cherry paradajkami.

Diskusia k receptu

pivonka
Vajcia sú v rozpise 2x. To znamená, že do cesta rozšľaháme 5 vajec?
redakcia
@pivonka (25.3.2023 12:54)

Dobrý deň, do cesta ide len 1 vajce, zvyšné 4 sa použijú na prípravu volského oka. V rozpise surovín sme to upravili a oddelili, aby to bolo zrejmejšie. Prajeme pekný deň.
kukulienka71
To sú galetky - galettes. Vyzerajú krásne! Piekla som ich, keď som experimentovala s pohánkovou múkou pred rokmi, dala som sem aj recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia