Čokoládové pralinky s pistáciami
mesačník Varecha, 11. marca 2023
Foto: Shutterstock
porcií
príprava
Suroviny
300 g (60 %) |
|
100 ml (33 %) |
|
100 g |
|
60 ml (alebo brandy) |
|
Na polevu: | |
200 g (60 %) |
|
40 g |
|
Na posypanie: | |
(nesolené) |
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu. Smotanu a alkohol privedieme k bodu varu a odstavíme. Pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kocky a necháme ho roztopiť. Premiešame.
- 2
Do vlažnej smotanovej zmesi primiešame roztopenú čokoládu izbovej teploty a dôkladne spojíme. Nalejeme do plastovej nádoby, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky stuhnúť asi na 20 hodín.
- 3
Stuhnutú čokoládovú hmotu potom vyberieme z chladničky a necháme ju troška povoliť. Potom z nej tvarujeme guľaté pralinky. Stuhnutú hmotu môžeme aj nožom nakrájať na kocky. Pralinky obalíme v nasekaných nesolených pistáciách a dáme stuhnúť do chladu.
- 4
Poleva: V miske nad vodným kúpeľom roztopíme nalámanú čokoládu, pridáme kokosový tuk. Odstavíme, premiešame a necháme vychladnúť.
- 5
Vychladené pralinky napichneme na špáradlá, namočíme do čokolády a položíme na mriežku. Špáradlo vyberieme a pralinky necháme odkvapkať a stuhnúť.
- 6
Pred stuhnutím môžeme pralinky ešte posypať nasekanými pistáciami.
Tiež Čokoládové pralinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vrstva by to nebola… to je len moj nazor, recept sa mi paci.