Cestovinový šalát s lososom
mesačník Varecha, 14. marca 2023
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Scedíme a premiešame s trochou oleja, aby sa neskôr nelepili. Necháme vychladnúť.
- 2
Cibuľu najemno nakrájame a domäkka orestujeme na 2 PL olivového oleja. Necháme vychladnúť.
- 3
Pripravíme si zálievku. Do jogurtu vmiešame 2 PL oleja, limetkovú šťavu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dobre premiešame. Nakoniec pridáme orestovanú cibuľu.
- 4
Lososa nakrájame na drobné kocky a krátko ho opečieme na oleji. Kapiu očistíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na prúžky. Cherry paradajky rozpolíme.
- 5
K vychladnutým cestovinám primiešame papriku, paradajky, lososa. Pridáme jogurtovú zálievku a cestovinový šalát rozdelíme do tanierov. Ozdobíme bazalkou, môžeme jemne posypať nastrúhaným obľúbeným syrom.
Tiež cestovinový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu